Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: desembre, 2010

El Nadal i la porcella.

Imatge
Ja han passat els primer dies de festa i la varietat de plats degustats ha estat digna de "gourmet": sopa de Nadal, entrecotte parrilla, tiramisú, un munté de cosestes per "picar" i altres tantes llepolies dolçes. Ara, el plat més esperat , sense menys preuar al altres; ha estat la porcella del dia de Nadal.
Ara que ningú ens escolta us contaré que de la porcella , el que més m'agrada, és el cap.....amb aquella corna ben torradeta....nyam, nyam....

I com que parlam de porcella aquí us deixo l'article especial que he publicat en el Sóller aquesta setmana, espero que us agradi.

El dibuix l'han fet les meves filles....a que és "mono"....

El Nadal, el menjar i la porcella. Diu el refranyer popular:“Nadal en lluna plena,/ anyada també plena;Nadal sense lluna,/ cent ovelles no en fan una.”Doncs aquest Nadal, el gaudirem en lluna plena, de fet la plena serà el 21, i pel 24 i 25 la lluna encara gaudirà amb tot el seu esplendor. Així que si el saber popul…

Començen les "activitats" de nadal.

Imatge
Doncs si, aquesta setmana començen les "activitats" de Nadal, amb els primers àpats d'empreses, clubs i companys; després ja vindran els familiars...però això d'aquí a uns dies. Ja us anirè relatant com es desenvolupa la setmana.

Per ara, i per anar fent boca, ja hem fet alguns "assajos" amb el club de ciclisme i l'Apima del Fossaret, dues bones torrades per a tancar aquests primer trimestre.

Torrada.

Ingredients: ( 4 pax)

4 tallades de xuia, no massa gruixada.
8 costelles de xot.
1/2 llangonissa.
4 botifarrons.
4 tallades de llom de porc ( poden esser canviades o afegides a salsitxes o pitreres de pollastre).
Oli d'oliva verge.
Sal.
Pebre bo negre.
2 llimones
2 branques de romaní.
pa pagès.

Elaboració:

Tremparem la carn amb l'oi, la sal, el suc de les llimones, el pebre bo i el romaní , i h0 deixarem marinar 24 hores dins la gelera.

Farem un bon foc i en tenir caliu torrarem la carn al gust. També torrarem el pa fet llesques. Ho acompanyarem amb un tassó ( o do…

SEGUIM AMB LES RECEPTES DE FESTA.

Imatge
Ara que tenc un poc de temps us deixo una altre recepta per a anar preparant aquest Nadal. Aquest pic dolça. La recepta és de'n Santiago Pérez, gran pastisser de Lleó.

Torró Massapà-Crema. Dades de l'elaboració: PES TOTAL: 5650 gr. Sòlids 87%. Humitat 13%Ingredients: Sucre 1650 gr i aigua 750 gr ( Tot això fent un xarop a 113ºC) Llet en pols 150gr, ous 350 gr, sucre invertit 250 gr ( opcional: mel), Glasa real dura 250gr.1 llimona i una taronja rallades. Ametlla 2250gr, repartida en dues parts al 50%.Elaboració: 1).Fer el xarop fins a 113ºC, escumar-lo be. ( aturar la cocció a 111ºC) 2) Fer una papilla amb la llet i els ous.( Mesclar-ho bé) 3)Afegir a la papilla el sucre invertit. ( Mesclar-ho bé) 4) A continuació afegir-hi la glasa real. ( Mesclar-ho bé) 5) Tot seguit afegir-hi la pell de cítrics rallada. ( Mesclar-ho bé) 6) Tornar a posar a coure el xarop realitzat i afegir-hi la papilla i la meitat de l'ametlla. Cuallar com una crema pastissera. 7) Fora del foc i esp…

També parlam de cuina al facebook i a la web

Cuina de Festa

Imatge
Receptes de festa.Per a aquesta setmana us aniré proposant un seguit de receptes per a fer aquest dies de festa que ja estan aquí al costat . Receptes senzilles però que ajudaran a donar un toc diferent a les vostres celebracions. Bon profit
Blinis amb caviar.Ingredients ( 5 persones) :

Per la massa: 100 g farina, 1 cullerada llevat liofilitzat ( canari),sal i pebre, un poc sucre, 2 ous, 1 dl llet

Per a la presentació: 2 dl iogurt, 50 g caviar i un poc cibulet picat.

Elaboració:

Encalenteriem la llet fins que sigui tèbia. Dins un bol mesclarem el llevat, la farina tamisada el amb el sucre, la sal i el pebre. Formarem amb la farina un volcà i en el centre hi posarem els ous i la llet tèbiahi ho mesclarem amb suavitat fins a aconseguir una pasta homogènia.

Dins una pella amb un mantega calenta i abocarem una porció de massa amb ajuda d'un cullerot ( farem rotllos de uns 5 cm de diàmetre) . Deixarem que es faci durant 1 minut, dóna-li la volta i courem l’altre costat fins que quedi ben do…

TORNO A POSAR EL MARXA EL BLOG

En la mesura de lo posible donaré "vida" al blog.