Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: març, 2011

Spain Skills 2011

Imatge
Ja està engegat el motor de la nova edició de les Olimpíades de Formació Professional: Spain Skills 2011 ( Madrid)

Les maletes ja estan plenes i les feines fetes. Divendres comencen els desplaçaments dels equips participants, des de tots els indrets del nostre país; per a trobar-nos a Madrid (IFEMA), on conviurem una setmana, alumnes i professors d' FP.

Des d'aquí us aniré relatant el dia a dia del que esdevingui a la competició.
I ja per anar fent boca , aquí us deixo el vídeo de presentació de la competició:

Com que aquesta competició te caràcter nacional i per deferència als companys d'altres comunitats autònomes, m'heu de permetre que d'aquí i fins que acabi la competició, m’expressi en castellà, per raons òbvies.
__________________________________________________

Ya está en marcha el motor de la nueva edición de las olimpiadas de formación profesional: Spain Skills 2011

Las maletas ya están llenas y las tareas hechas. El viernes empiezan los traslados a Madrid d…

Un poc de tot ( resum gastronòmic dels darrers dies)

Imatge
Ara feia un parell de dies que no escrivia res, i es que amb l'obra de teatre "ASSASSINATS" que feim aquest cap de setmana a Sóller i lo del concurs Spain Skills, hem falten hores...

Bé ara uns hen faré 5 cèntims del que han estat aquestes darreres setmanes .

Dia 15 de Març fèrem una altre sortida gastronòmica i aquest pic visitàrem les instal.lacions dels "Ramaders agrupats de Felanitx", una agrupació que ofereix carn mallorquina de qualitat i múltiples elaboracions càrniques; des d'embotits a canelons. Sens dubte, igual que la sortida a Matisa, fou molt didàctica...i això que qunat arribàrem ja no sacrificaven animals ( i ens va faltar aquest part del procés) ...una pena, pero hi tornarem.

Allà ens oferiren un bon berenar "tipic".Després acabarem l'excursió visitant als companys d'FP de Son Servera que ens oferiren un bon dinar i bona companyia.


Fou un dia rodó.

(PD: ja ens hem acostumat a la roba de " protecció" ...)

Visita a Matisa

Imatge
El passat dijous anàrem de visita a Matisa , una empresa cárnica (aus). La visita fou molt interessant , ja que com a cuiners, aqueixa és la part de la cadena d'alimentació que deconeixem més... i ja ho crec que vàrem descobrir moltes coses.

Aquí us deixo el "documental" de la visita.Espero que us agradi.

Cuines Antigues (III) - Can Carol

Imatge
Seguint amb el nostre particular viatge per les cuines antigues aquí us deixo unes imatges de Can Carol (del Camí de Can Deià, ja que amb aquest nom es poden trobar vàries cases a Sóller ).Es tracta d'una casa amb l'estructura típica de les construccions de principis de segle passat que presentaven una casa principal amb el mejador, les estàncies o dormitoris, els porxos i una edificació adjacent on hi havia la cuina i el lloc comú.

Can Carol fou construida l'any 1912 ( tal i com ho indica una inscripció marcada a un dels llenyams del primer pis) per F.R ( Francesc Rotger), pare de Antònia Rotger que a l'hora era la mare d'Isabel Alvover Rotger i del Pare Alcover, prevere dels SSCC ( e.p.d) .

L'època de construcció de Can Carol coincidí en un període de màxima explendor de la Vall de Sóller. Aquest any (1912) fou inaugurat el Tren de Sóller que ajudà a l'expànsió econòmica de Sóller a la resta d'Illa; a més Sóller també gaudia d'un important comerç a…