Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: desembre, 2011

Convalidar experiència laboral.

Diario de Mallorca de 26 de desembre de 2011. Camareros y cocineros podrán convalidar experiencia laboral por títulos Educación anuncia la convocatoria a la que se podrán acoger 750 personas de sectores como la hostelería o la mecánica
"MAR FERRAGUT PALMA Camareros, cocineros, personal de limpieza, trabajadores de guarderías, cuidadores de dependientes, mecánicos... Todos estos trabajadores (y más) podrán convalidar su experiencia laboral por títulos que reconozcan sus competencias profesionales; un reconocimiento oficial de lo que saben hacer y que les puede servir también para obtener un título de Formación Profesional, si se animar a cursar unos módulos más.

Gente que está trabajando sin absolutamente ninguna titulación hay mucha en Balears, la tierra del fracaso y el abandono escolar prematuro. El sector de la hostelería atrae a muchos jóvenes que luego se quedan durante años y años sin formarse y sin lograr un título. El objetivo del programa Acredita que el Gob…

Ruta Puli Zona

Imatge
Nova ediciò demà.

Canvis a la web i cosetes de Nadal.

Imatge
Aprofitant aquest dies de descans he fet alguns canvis en el disseny de la web , espero que us agradin. www.cuinant.com

I ja que estem parlam de vacances, el dia de Nadal vaig fer una sortideta familiar al Castell de Bellver i vàrem visitar les sales del Museu que per esser nadal tenia jornada de portes obertes. Aquí us deixo algunes fotos dels diversos estris gastronòmics que podem trobar al Museu d'Història de Palma.

Estris de cuina època talaiòtica



Època romana

Època Islàmica

Època Mitjaval



Segles XVI- XIX




Receptes variades

Imatge
Aquí us deixo alguns retalls de receptes i articles que he trobat interessants.

Unes receptes són del calendari d'una coneguda caixa balear i les altres d'una coneguda cadena de supermercats.

Us deixò també un article de Miquel Ferrà i Martorell on ens proposa una recepta d' amanida de taronges i ous al safrà ( publicat en el Sóller dia 3 de desembre de 2011) . A més , don Miquel, ens ofereix un interessant texte sobre les taronges, us anim a la seva lectura.

El darrer retall que us deixo en aquesta entrada parla sobre el costum ancestral de fer matances, un rictus ben arrelat dins el nostre constumari illenc.

Pastís d'albergínies amb gambes i peix .

Patates farcides de carn i tombet

Crema de pastanaga i gingebre.

VOL-AU- VENTS VARIATS .


TARTALETES VARIADES


Taronges , Miquel Ferrà i Martorell (Sóller 3 de desembre de 2011)

L'ancestral costum de fer Matances. Joan Oliver Ramón
( Veu de Sóller , 9 /12/2011)




Espero que us resultin interessants.

Bon Nadal

Imatge
BON NADAL A TOTHOM.
US DESITJO QUE PASSEU UNES BONES FESTES.

______________________________________________________________

Aquest mes de desembre he anat algunes vegades a cercar bolets, aquí us deixo algunes imatges de les diveses troballes.

Atenció: No tots els bolets que us mostro són comestibles, peró penso que és indispensable conèixer els bolets comestibles i els que no per tal de no patir ensurts.

Després d'una jornada micològica m'agrada classificar allò que he trobat; així tot queda "arxivat" fotogràficament i lo bo ,a més, també arxivat "culinàriament"....




PICORNELL PELUT. HYDNUM ALBIDUM / COMESTIBLE


RANDES. CLATHRUS RUBER / SENSE VALOR CULINARI


ORELLA DE LLEBRE / HELVELLA CRISPA / COMESTIBLE

PEU DE RATA / CLAVULINA CINEREA / COMESTIBLE


PIXACÀ / XEROCOMUS SPADICEUS / COMESTIBLE

COGOMA / RUSSULA DELICA / COMESTIBLE


XAMPINYÒ/ AGARICUS MALEOLENS /COMESTIBLE


GÍRGOLA DE PI ( DINS EL PLAT) / PAXILUS PANUOIDES / COMESTIBLE NO GAIRE APRECIAT PER LA MANCA DE SABOR