Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: setembre, 2012

Euro Skills 2012

Imatge
Comença el compte enrrera

http://www.euroskills.org/cms/


Comença Euro Skills 2012 Spa

Imatge
Ya sí que sí! La selección española de formación profesional finalmente participará en WorldSkills Europe Spa Francorchamps 2012!

Gracias al apoyo de distintas empresas e instituciones podremos participar en Hairdressing, Woodcraft technol
ogy (Joiner, Cabinetmaker and Wood machining technicien), Welding, Mechatronics, Robotic, Industrial control, Enterprise ICT, Cook and Waiter.

Pero aunque sólo hayan podido ir finalmente estas once skill, la selección española de formación profesional la forman también los que han tenido que quedarse.
WorldSkills Spain somos todos!!!Además del apoyo de las empresas a cada skill durante todo el entrenamiento (Bosch en las skills de madera, L'Óreal en peluquería, Cisco en ICT...) queremos dar las gracias también a las que han hecho posible con su apoyo en los últimos días que estemos en Spa: Dusseldorp Skills Forum, Fundación Bertelsmann, Lincoln Electric, Festo, Siemens, Tknika.


PARTIM!


Tasques a l'IES Setembre 2012

Aquí us deixo els videos de suport que hem anat passant aquest dies a l'IES sobre seguretat e higiene alimentaria, un dels aparatats més importants en el nostre ofici.

Espero que us siguin útils

( videos aconseguits via youtube)

També hem fet pràctiques de doblegat de torcaboques...han quedat moníssimes....Tasques a l'IES setembre

Imatge
Estam apunt d'acabar la primera setmana de feina amb el alumnes de CF de cuina ( la segona dels de PQPI de serveis ) i ja hem fet algunes cosetes per llevar-nos el rovell de l'estiu.


Seguretat e higiene alimentària

Imatge
Acabam de començar el curs i com és habitual i fonamental, les primeres classes sempre versen sobre el coneixement de la normativa sobre seguretat e higiene alimentària.

Cercant informació he trobat alguns videos interessants sobre el tema.

Aprofito per deixar-vos l'enllaç a la web per si voleu seguir de més aprop les activitats que duim a terme a l'Institut.

http://www.cuinant.com/fotosies/institut.htm

Tarta Tranvia

Imatge
Va de dolç
Tal i com ja férem la setmana passada , avui ens tornarem a posar llépols i aquest pic de la ma de Llorenç Salvà i Juanjo Bauzà, guanyadors del concurs de tartes decorades de les pasades Festes de Sant Bartomeu.  De entre un bon grapat de tartes , totes elles espectaculars, el Tramvia de Sóller  que feren de bescuit i fondant fou l’escollida pel jurat. Sens dubte un reconeixement a les hores invertides en la seva elaboració. Més de un quilogram de fondant de sucre dos bescuits farcits de ganache de xocolata  i moltes hores de disseny i muntatge són les “dades” d’aquesta peculiar tarta.P: Ens podríeu explicar un poc la vostra experiència amb el sucre y la decoració? Varem començar a fer la fent primer el bescuit,  un vegada que els bescuit varen estar fred i reposats els varem tallar amb la forma. Després lo mes llarg va esser el fet de tallar, amassar i colorejar el fondant. I com que era la primera vegada que la fèiem , ens enredà molt el tema de disseny, prenent mides, recti…

Can pinxo

Imatge
Aquestes passades festes de Sant Bartomeu, n'Álvaro de can Pintxo ( Sóller)  http://www.canpintxo.com/ ens va sorpende en un agradable menú. Aquí us deixo el seus consells.Va de Sal

Imatge
Aquest diumenge ha sortit un interessant article sobre les salineres a Mallorca al diari de Mallorca (9 de setembre de 2012).Presissament aquest cap de setmana vàrem anar al Trenc i verem el procés de recolecció de sal "en viu". Us recomano  que si algun dia teniu l'oportunitat hi aneu a veureu-ho . Val be la pena.

 A més aquest dia estaven en marxa les bombes pera tornar a omplir les salines i extreure nova sal.


Cosa que els meus fills be aprofitaren...pero això ja és una altre història.

Jornadas entrenamiento Skills Spa 2012

Imatge
Esta semana hemos llevado a cabo una nueva sesión de entrenamiento para el concurso de Bélgica en octubre. Se ha unido a nustro equipo Mikel Carpintero (Euskadi, plata en Spain Skills 2011).