Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: agost, 2014

El turisme (II). Es Kiosko de Sa Platja.

Imatge
Durants les darreres décades tot el Port de Sóller a sofert un grans canvis , modificant la seva aparença poc a poc, fent-se més modern i gran part d'ell, lliure de cotxes ( Passeig de Sa Platja i Es Través) .

De tots els canvis  per ventura el més impactà , pel que fa a la silueta de la badia, fou la desaparició  (l'any 1982) del Kiosko de Sa Platja.


 Construit en temps de sa república, s'anomenava Trainon, però tothom el coneixia per " Es kiosko". Trainon fou el nom que li posà el seu arrendador,  en Pere Pruna.

Aquesta construcció , situada a sa Platja d'en Repic, delimitava la platja del passeig  i en el seu temps fou una obra molt important .

Però el pas del temps no  perdona i poc a poc, degut a l'envit de la mar, el Kiosko s'anà  deteriorant fins que l'any 1982 l'ajuntament acordà la seva demolició.

A les darreries, el Kiosko estava  ja ben damunt l'aigua, ja que el el mar s'havia menjar la poca platja que tenia davant i amenaça…

El turisme (I) Fotos Molina Playa de Sóller.

Imatge
Avui hem posaré un poc sentimental i recuperaré una foto antiga del Port de Sóller. Suposo que molts la recordareu.

 Tota la meva infància aquesta foto hem va pensar en la visita d'ovnis al Port de Sóller; la de històries que ens imaginàrem asseguts a sa platja veient la foto. 

 Era la foto que estava en els darreres d'una carpeteta que usava un fotograf que feia fotos per la platja i després les venia als turistes. El  coneixiem com Sr Molina i vivia en uns baixos al costat de l'Hotel  Mar Bell. Encara el recordo cridant per damunt l'arena : "¡Foto colore, muy bonito!.... 

L'altre imatge és el frontal de l'esmentada carpeta portafotos. Val la pena recuperar-la ja que en ella podem veure alguns dels canvis més sustancials al Port de Sóller en les darerres dècades ( que grans que hem tornat!) .

Es pot veure el Restaurant Es Canyis, L'Hotel Es Port i l'Hotel Mar Bell ( tots ells encara hi són). També hi ha l'hotel Marina i l…

Cuina Alemaya (i 3) . El Franzbrötchen, recepta

Imatge

Cuina Alemaya (2) . El Franzbrötchen, hitòria

Imatge

Cuina Alemanya (I) .Les wurst

Imatge