dimarts, de desembre 11, 2012

Cinema i gastronomía




Per a la jornada d’avui farem dos  viatges:  un  a la nostra infància , viatjarem 30 anys enrere i tornaren a gaudir com a nins petits dels dibuixos animats  i també viatjarem a França on ens endinsarem dins la cuina més luxosa de la ma del director Daniel Cohen . Espero que us agradi el viatge.

“El gran Sushi” . ミスター味っ子 (mister Ajikko)

 Feia temps que volia recuperar aquesta sèrie d’anime japonesa de mitjans dels anys 80 :  " El gran Sushi" o "El petit xef" (en japonès, "Mr. Ajikko"). Recordo aquesta sèrie per dos motius: era de les primeres fornades del dibuixos animats japonesos amb aquella estètica oriental i  aquells imatges estridents que caracteritzen a n’aquestes produccions de l'època de la primera Bola de Drac o Arale.


Però també el meu record és per a la trama de les històries, on un jove aprenent de cuiner s’enfrontava a altres cuiners en unes èpiques batalles gastronòmiques dignes dels grans samurais. No se , per ventura, insconscientment  la sèrie va començar a despertar  l’ interès per la cuina a molts de nins.... inclòs jo mateix. La sèrie fou creada per Daisuke Terasawa l'any 1987 i constava de 99 episodis. Arribà a Europa gràcies  a la televisió Francesa, i després la televisió catalana i la valenciana la varen comprar.
 
Com sempre al bloc us deixo material complementari sobre la sèrie: un episodi i una curiositat a destacar de la sèrie ; la sintonia d'entrada del 33. Aquesta  poc te a veure amb la cançó original japonesa, però la televisió catalana va traduir la sintonia que ja havien traduït els francesos. La televisió valenciana si que va usar la versió traduïda del Japonès, així que hi ha dues sintonies diferents en català....quina us agrada més?

En el bloc aniré posant tot el que vagi trobant d'aquesta especial sèrie japonesa de cuina.

 


 


El Xef, la recepta de la Felicitat.
 
L’altra proposta cinematogràfica és per la pel·lícula de Daniel Cohen , de la que ja us en vaig parlar a principis d’estiu i que ja podeu trobar als cinemes.

El Xef , està interpretada per  Jean Reno i Michaël Youn. A més a la cinta també hi participa el nostre Santiago Segura, interpretant un personatge fàcilment comparable amb Ferran Adrià.


Amb guió de propi director i Olivier Dazat, la pel·lícula explica la història entre dos amants de la cuina, Jacky i Alexander Lagarde. El primer és un home absolutament enamorat de l'alta cuina, un autodidacte que admira enormement a Lagarde. Aquest, per la seva banda, és un xef estrella d'un restaurant de París. Els dos tenen problemes. A Jacky l'acomiaden de tots els treballs que troba, on ell intenta imposar la qualitat per sobre dels objectius dels seus caps. I Lagarde està en guerra amb el nou president del grup que té el seu restaurant. L'executiu està disposat a boicotejar sempre que perdi una estrella Michelin i així poder acomiadar i contractar a un jove geni de la nova gastronomia. Jacky i Lagarde es trobaran i formaran el millor equip.

 
Com a curiositat cal destacar que el gran cuiner Alain Ducasse va assessorar als actors d’aquesta cinta per tal de que es moguessin per dins la cuina amb naturalitat. 

Us deixo el tràiler oficial de la pel·lícula que ben segur esdevindrà una bona proposta per a aquest Nadal.


Bon setmana i ens trobam aquí mateix d’aquí a 7 dies. Recordau que con ha fet Natasha  podeu enviar les vostres propostes , suggerencies, preguntes  e idees al correu parlemdecuina@hotmail.com