Cocarrois de verdures i altres receptes de cocarrois
--------------------------------------------------------------------------------
Ingredients per a la massa.
200 gr d’aigua
100 gr de saïm
1 ou
100 gr d’oli
El suc de dues taronges.
1 Kg. de farina.
Ingredients per al farciment.
Bledes.
Espinacs
Panses i pinyons.
Colflori.
Sal i pebre bo negre.
Pebre bo dolç
Oli d’oliva
Xíxols
Elaboració.
Realitzau una massa homogènia amb tots els ingredients. Deixau-la reposar uns 30 min. Llavors l’estirau i tallau un cercles de 10 cm de diàmetre aprox.
Netetjau de forma habitual tota la verdura i l’heu de trossejar a bocins regulars. Dins un bol assaonau tots la verdura amb les espècies i l’oli. Afegiu-hi també les panses, els pinyons i els xíxols.
Ompliu la meitat dels cercles de pasta i tapau-los amb l’altra meitat. Pessigau be els costats, per evitar que els farciment en surti i enfornau-los a uns 180ºC uns 30 minuts (amb el forn ja calent i sempre en funció del tamany de les peces).
COCARROIS ( 2ona recepta)
Ingredients de la pasta : un tassó d'oli, un tassó d'aigua i la farina fuixa que agafí (també es pot usar farina integral)
Ingredients per al farciment: Un manat d'espinacs, un manat de bledes, una colflori, una col blanca, un manat de cebes tendres, sal, oli, pebre bo negre i pebre bo dolç.; panses i pinyons.
Elaboració: Realitzau una massa homogènia amb tots els ingredients. Deixau-la reposar uns 30 min. Llavors l’estirau i tallau un cercles de 10 cm de diàmetre aprox. Netetjau de forma habitual tota la verdura i l’heu de trossejar a bocins regulars. Dins un bol assaonau tots la verdura amb les espècies i l’oli.
Ompliu la meitat dels cercles de pasta i tapau-los amb l’altra meitat. Pessigau be els costats, per evitar que els farciment en surti i enfornau-los a uns 180ºC uns 30 minuts (amb el forn ja calent i sempre en funció del tamany de les peces).
COCARROIS DE PEIX.( Menorca)
Ingredients per a la pasta: 200 grs de mantega, 2 cullerades soperes de sucre, el suc d'una llimona i la farina fluixa que admeti.
Ingredients per al farciment: 1 mant d'espinacs, i cogollo de lletuga, 2 dents d'all, un poc de julivert, 1/4de kg de mussola o gatins.
Elaboració : Realitzau una massa homogènia amb tots els ingredients. Deixau-la reposar uns 30 min. Llavors l’estirau i tallau un cercles de 10 cm de diàmetre aprox. Netetjau de forma habitual tota la verdura i l’heu de trossejar a bocins regulars. Dins un bol assaonau tots la verdura amb les espècies, el peix desespinat i l’oli.
Ompliu la meitat dels cercles de pasta i tapau-los amb l’altra meitat. Pessigau be els costats, per evitar que els farciment en surti i enfornau-los a uns 180ºC uns 30 minuts (amb el forn ja calent i sempre en funció del tamany de les peces).
----------------------------------------------------------------------------------
Juan Antonio Fernandez . www.cuinant.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada