Aquí us deixo el video
Com sempre una petita referència gastronòmica de la diada...i aquest cop esper a una panada exquisita menjada a d'alt del cim del Castellot i comprada a la pastisseria de Can Marroig...sense paraules...
Panades
INGREDIENTS:
1 quilogram i mig de farina de força
500 grams de saïm
200 grams d'aigua tèbia
1 cuixa de xot desossada
200 grams de panxeta
200 grams de sobrassada.
Pebre bo negre i sal.
4 rovells d'ou
150 / 200 grams d'oli d'oliva
Preparació:
Desosseu la carn i la tallau a tossets petits, la posau be de sal i pebre bo i la mesclau amb la panxeta i la sobrassada , també picades . Apart i dins un bol , mesclau l'oli el saïm i els rovells,; ho bateu be fins a obtenir una consistència cremosa. Tot seguit ja podem afegir-hi l'aigua i la farina, poc a poc.
Amassarem bé to el conjunt fins a aconseguir una massa manejable. Procedim a fer bolletes petites de 80 grs i un cop fetes totes les bolles, aquestes mateixes les xaparem en dues ( una de 60 grs i una altra de 20).
Amb les bolles grosses farem una cassoleta amb les mans que omplirem amb la carn trempada ( es poden posar també alguns xíxols, ceba picada o cabell d’àngel) i amb les bolles petites farem les tapadores de les cassoletes . Les pessigarem per tancar-les be i les courem a foc mitjà ( 170ºC) per espai de 30 / 40 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada