divendres, de novembre 25, 2011

Cuina de motxilla per la Serra d'alfàbia

Aquest passat diumenge ferem una altre sortida de senderisme amb els companys dels Cercle Solleric, aquest pic a la Serra d'Alfàbia i als Cornadors.

Aquí us deixo el video



Com sempre una petita referència gastronòmica de la diada...i aquest cop esper a una panada exquisita menjada a d'alt del cim del Castellot i comprada a la pastisseria de Can Marroig...sense paraules...

Panades
INGREDIENTS:

1 quilogram i mig de farina de força

500 grams de saïm

200 grams d'aigua tèbia

1 cuixa de xot desossada

200 grams de panxeta

200 grams de sobrassada.

Pebre bo negre i sal.

4 rovells d'ou

150 / 200 grams d'oli d'oliva

Preparació:

Desosseu la carn i la tallau a tossets petits, la posau be de sal i pebre bo i la mesclau amb la panxeta i la sobrassada , també picades . Apart i dins un bol , mesclau l'oli el saïm i els rovells,; ho bateu be fins a obtenir una consistència cremosa. Tot seguit ja podem afegir-hi l'aigua i la farina, poc a poc.

Amassarem bé to el conjunt fins a aconseguir una massa manejable. Procedim a fer bolletes petites de 80 grs i un cop fetes totes les bolles, aquestes mateixes les xaparem en dues ( una de 60 grs i una altra de 20).

Amb les bolles grosses farem una cassoleta amb les mans que omplirem amb la carn trempada ( es poden posar també alguns xíxols, ceba picada o cabell d’àngel) i amb les bolles petites farem les tapadores de les cassoletes . Les pessigarem per tancar-les be i les courem a foc mitjà ( 170ºC) per espai de 30 / 40 minuts.