dijous, de novembre 21, 2013

Gastrotast nadalenc, 6 i 7 de desembre .


Enguany participam al IV Gastrotast, així que us esperam per a degustar unes bones pitreres d'endiot farcides de Torró.

IES GUILLEM COLOM CASASNOVAS
Nom del plat:
Pitrera d'indiot farcida de torró Mallorquí ( cuina mitjaval mallorquina)


Recepta:

Per a quatre persones
1, 2 kilograms de pitrera d’indiot
100 grams de xulla salada tallada a daus
2 cebes
1 pastanaga
1 porro
60 grams de torró mallorquí.
40 grams de sobrassada.
Un brotet de moraduix capolat ben fi.
Sal i pebre bo.
1 ou.
1,5 dl d'oli d'oliva verge de Sóller.
1 tassó de vi blanc.
Una cullerada petita de farina.


Elaboració:

Assaonam la carn deshosada i neta de greix amb una mica de sal i pebre bo. Ofegam una ceba talladaben fina i el gran d'all amb la meitat de l'oli, ho assaonam i ho deixam refredar. Mescalm la ceba i l'all ofegat amb la xulla, la sobrassada, el moraduix, el torró i l'ou. Posam una cullerada d'aqueta mescla en els filets de carn que haurem preparat. Embolicam cada peça farcida amb un paper de forn.
Tallam a bocins l'altra ceba, el porro, la pastanaga, l'all i els retalls de carn . Tot ho possam dins una placa amb la resta de l'oli. Col.locam els paquets damunt de la verdura i ho enfornam tot a 200ºC durant seixanta minuts.
Retiram del forn, treim la cran i a la bresa hi afegim un tassó de vi blanc i ho deixam coure fins que minvi a la meitat. Hi afegim dos tassons d'aigua i deixam reduir de nou. Colam i rectificam de gust. Rectificam de textura i densitat segons els nostres gustos ( amb la farina dissolta dins un tassó amb un poc de brou).
Servim amb verduretes.

GANIVETS!

  El Ganivet La història del ganivet és realment antiga, de fet ho és tant que quasi es perden els seus orígens dins l’antiguitat . Quas...