dilluns, de gener 27, 2014

Cova d'es Migdia. Puig de Bàlitx.

Avui hem tingut un dia excepcional i hem aprofitar per fer una pujadeta a la cova des Migdia...un poc amagadeta però al final l'hem trobada.

El camí comença al ben cap damunt del cami de sa Figuera, està indicat amb una fletxa verda, davall "l'arbre de pisos".


 Tot just començar , a ma esquerra hi ha un cartell que ens porta a Fornalutx i al Mirador de ses Barques ( i Tuent) ; NO HEM de pendre aquest camí i seguir tot recte pasat per davant "Es Porxu".

  Seguirem caminant pel camí fins a trobar la barrera negra de Ca's Bernats, que atravessarem i deixarem tancada per a que els animals no surtin. ( al llarg del camí i ha un parell de barreres més i hem de fer el mateix.)

  

 

El camí segueix fins a trobar un encreuement just abans de les cases de Ca's bernats, l'hem de collir i passarem per davant les cases. ( tot just abans hi ha hagut un altre encreument que tampoc l'hem agafat)


Seguim el camí passant per davant Can Biel de sa Tafona ( a la dreta ) i Can Pati ( També a la dreta ).


Trobam en aquest punt una barrera verda ( amb una gran molla) i un cartell ( sobre el marge dret que posa "balitx fuente".

aquí el camí ja no és tant clar però si que s'intueix atrevessant dues matjades fins a la paret del fons on hi ha un passador.

Passat el passador el camí baixa un poc fins arribar a la font d'es salt. D'allà agafarem la pista forestal per amunt.

Després d'un parell de revolts arribarem a la barrera de partió amb Balitx d'amunt. NO LA ATRAVESSAM i partim pel camí que puja vorejant sa paret.

Arribam a una gran explanada, on veurem a la dreta i al final de la mateixa una comporta groga  d'unes prospeccions d'aigua que s'hi feren i prop d'ella la pista forestal continua, ara un poc desfeta.Caminam 5 minuts i a l'esquerra pujant veurem dues grans fites i entre elles un tirany que parteix cap al cim ( deixam la pista forestal).

El camí està fitat cada 10 o 20 metres, però s'ha de fer es cap viu de no perder-lo.

Seguirem uns 10 o 15 minuts per aquesta senda fins arribar a l'últim grup de pins ( a l'esquerra damun el camí) , un poc abans veurem un arbre mort i sec molt gros i característic. a 50 metres hi ha l'entrada de la cova. En s'estiu es pot intuir la figuera que hi guaita a l'entrada.

Distància  total 9 kilòmetres.

Programes Fira i Firó de Sóller.