Show Cooking a Mancor de la vall

Avui , a les 19:00h, participarem en un show cooking a M ancor de la Vall , en el decurs de la Fira de l'Esclatassang. us hi esperam.

Per a aquells que no pogueu venir, aquí us deixo les receptes de lo que cuinarem. Bon profit.  



IES Guillem Colom Casasnovas.
Show Cooking. Mancor de la vall
27 de novembre de 2014.

Receptes:
Filets de pollastre amb esclata-sangs. ( Lactarius sanguiflus)
Per a 4 persones
Ingredients : 8 pitreres de pollastre filetejades, mitja ceba picada, 2 alls picats, oli d’oliva verge, faria, 400 grams de bolets, pebre bord  dolç, sal , pebre bo negre i 4 dl de crema de llet.
Elaboració:
Assaonau el pollastre i enfarinau-lo. Fregiu els filets dins una pella fins que quedin ben cruixents. Dins la mateixa pella ( retirau l’excés d’oli) sofregiu la ceba i els alls. Un cop daurada la ceba afegiu els bolets tallats a tires com el pollastre. Un cop tendres afegiu la crema de llet i el pebro bord dolç . Deixau reduir i afegir el pollastre. Rectificau de sabor i ja el podeu servir. (damunt uns cantons de pa torrat, per exemple, o acompanyat  d’arròs blanc amb un poc de curri).


Crema de Pixacà ( Boletus aereus)
Per a 4 persones.
Ingredients: 500 grams de bolets, una ceba , dos porros, 100 grams de mantega, dues cullerades de farina, un litre de brou de carn o vegetal, 2 dl de crema de llet, sal i pebre blanc.
Elaboració:
Ofegau dins una olla el porro i la ceba, nets i tallats a trossos, amb mantega
Afegiu els bolets, i un cop tendres hi afegiu dues cullerades de farina. Coveu-ho 5 minuts.
Abocau el brou, assaonau.
Un poc abans de acabar la cocció afegiu un poc de crema de llet, rectificau de sabor. Triturau-ho be i passau per un colador.
Servir dins tassons. Amb uns bolets saltejats , un ratxet d’oli i uns costrons de pa 




Els bolets que usarem avui:

Esclatassang
Lactarius sanguifluus


Camagrocs
Cantharellus lutescens


Picornell
 Cantharellus cibarius  


Bolet de card

 (Pleurotus eryngii)

 

 Shiitake

Lentinula edodes

 

 Trompetes de la mort.

Cantharellus cornucopioides



 
 

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog