Història de sa Mostra de Cuina Mallorquina (8ª part) 1993 , 1994 i 1995


1993




1993, una nova edició de sa Mostra arribà l'any 1993. En ella trobam una bona representació de la gastronomia de l'illa :

Restaurant Sibarita ( Palma)  Canelons de peix amb crema d'espinacs
Restaurant El Jardín ( Palma)  Pulpitón de porc farcit de tòfones amb salsa de nispros
Restaurant Bodega Binissalem amb un Estofat de ratolí de vedella.
Restaurant Mesón Tio Pepe ( Marratxí) Delícies de porcelleta amb salsa de gírgoles
Restaurant S'Era de Pula ( Son Servera) Patata de sa Pobla farcida de gambes
Restaurant Can Mateu ( Algaida) Cuixa de xot farcida a la Mallorquina
Restaurant Ca'n Puceta ( Sineu) Frit de Matances
Restaurant  Marina ( sa Pobla) Frit Mallorquí
Restaurant  Ópera ( Palma) Llom amb Col
Restaurant Ca'n Pep Noguera ( Porto Cristo) Greixonera de sípia
Restaurant Ses Canyes ( Algaida) Fideus amb Conill
Restaurant  Miramar ( Andraitx) Carabassons farcits de Bacallà
Restaurant  Sa Roqueta ( Palma) Fideus secs Mariners
Restaurant  Ca'n Quirante ( Palma) Croquetes d'anfòs amb pebres .
Restaurant   l'Arcada ( Palma) Greixonera de lluç amb tumbet
Restaurant  S'Hostal des Pla ( Algaida) Carxofes de "Sa Pagesa"
Restaurant Foro de Mallorca ( Binissalem) Conill amb ceba
Restaurant Es Recó de Randa ( Randa) Cassola de pilotes amb sípia
Restaurant La Noria ( Palma) Patís de faves tendres
Restaurant Ca'n Ripoll ( Inca) llom amb salsa d'ametlles.
Restaurant Casa Eduardo ( Palma) Sípia amb ceba
Restaurant Es Nou Güell ( Palma) Xot humit ales herbes mallorquines
Restaurant Sa Massia ( Calvià) Rodets de vedella empinyonats
Restaurant  Casino Paladium Mallorca  Orada a la salsa de panses i pinyons
Restaurant Sa Nostra Cuina ( Palma) Albergínies farcides de carn.
Restaurant Cala Gamba ( Coll d'en Rabassa) Frit mariner
Institut Júniper Serra ( Palma) Pastís de llagosta i Bolets
Restaurant Restaurant Mirador de na Burguesa ( Palma) Guàtlleres de sa padrina
Restaurant Rififí ( Palma) Raoles de jonquillo
Pastisseria Mestre ( Palma) Ambrosies d'ametlla i Delícies de xocolata amb anous
Pastisseria Frsquet ( Palma) Dolços variats
Pastisseria Ca'n Guixe ( Inca) Ensaïmada de cabell.









El receptari d'aquell any, amb un format semblant al dels darrers anys, conta amb les presentacions habituals de Mestre Joan Dunjó, Antonio Gil i els articles , també ja habituals a la publicació, de Caty Juan de Corral  ( El hoy del pescado al horno) ,  Guillermo Soler Summers ( El salto adelante de los vinos mallorquines) i Eduardo Suárez del Real ( Fideus con denominación de origen) . 595 Pesetes ben invertides


En aquest punt la mostra ja s'ha esdevingut un acte molt conegut i concorregut dins els calendari de  l'Illa.



1994





El receptari de la X Mostra l'estic esperant que m'arribi un dia d'aquests , així que deixaré el seu anàlisis per una altre ocasió.

1995. Deu aniversari de Sa Mostra


XI MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA.
Au 100 pesetones més...695 cuques!..jejeje....però be va  valer la pena, perqué en  edició de 1995 , a part de moltes receptes , molts de restaurants o una nova participació del Juníper Serra hi  trobam per primer cop un  dels grans de sa pastisseria : Don Miquel A. Pujol Ferragut, en Miquel de Sa Pelleteria, que duia els fantàstics cremadillos de cabell i crema....que els qui hem coneixeu ...be!  ja sabeu lo que m'agraden....crec que cap alumne de l'IES Sóller senvà sense saber fer uns bons cremadillos.  Vaig tenir la sort de apendre d'ell com fer-los. Un plaer.







A més de la fabulosa participació d'en Miquel,  aquell any troban també a l' IES Juniper Serra, que aquell any la professora era na Sebastiana Puigserver (i en José Poyatos). Cal a dir que sols dos anys abans na Sebastiana hi havia participat com a alumne i en Poyatos com a Mestre. 





També trobam nous restaurant com Can Quet ( Deià)





Pel que fa al receptari, trobam les habituals presentacions de les autoritats polítiques del moment , la presentació de d. Antonio Gil Garcia, com a President de Restauració, la presentació de Juan Dunjó (assesor de Sa Mostra)  i els interessants articles , sempre present  en els receptaris, amb firmes de Indicació Geogràfica de Mallorca ( Sobrassada de Mallorca),  Eduardo Suárez del Real ( Los restaurantes mallorquines, puerta de entrada a nuestros vinos)  i dels sollerics Mestre Toni Pinya (Saïm Vermell) i  D. Miquel Ferrà i  Martorell  ( La gostronomía de la nostra humanitat prehistòrica)












I com que m'agrada agrenar " cap a casa" també compta el receptari amb la publicitat d'Embitudos la Luna.



La llista  completa de restaurants que hi participaren aquell maig del  1995 és la següent:
XI MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA, MAIG 3-12. 1995.
Restaurant Monnaber Nou ( Campanet)  Trinxat de pitreres amb taronja i ametlles
Restaurant Can Nofre ( Palma) Frit de Pasqua
Restaurant Binicomprat ( Algaida) Llom amb colflori aufegada
Restaurant Sa Roqueta ( Palma) Mongetes a la marinera
Restaurant Koldo Royo ( Palma) Pastís de pintada
Restaurant Hotel Don León ( Colonia de Sant Jordi)  Sa Cassola
Restaurant Ca'n Pep Noguera Burballes de Faraona ( Porto Cristo)
Restaurant Ca'n Quet ( Deià) Carabassons farcits amb salsa de tomàtiga i sípia.
Restaurant Jackie's ( Santa Ponsa) Supremes d'endiot falmejades amb salsa d'ametlles
Restaurant Bodega Binissalem . Fideo de Vermar
Restaurant Es Recó de Randa ( Randa) Bacllà amb all-i-oli
Restaurant L'Arcada ( Palma) Llom de porc a la mallorquina
Restaurant Casino Mallorca. Pastís de rajada , gambesi salsa de calamarssons
Restaurant Pamboliera Halt ( Palma) Paupilles farcides amb moraduix i pinyons
Restaurant La Gran Tortuga ( Paguera) Crepes farcides de tumbet amb salsa de gambes i calamars
Restaurant Vista de Rey ( Paguera) Serviola all i pebre
Restaurant l'Amistat ( Sineu) Sopes de matances
Restaurant Celler Ca'n Toni ( campos) Frit de porcella negra mallorquina
Restaurant El Carrascal ( Palma) Col farcida de carn a la mallorquina
Restaurant Hotel Vistamar ( Valdemossa) Timbal d'alberhínies amb endiot i bolets
Restaurant Mesón Bahia (Llucmajor) Delicies de salmó a la maallorquina.
Restaurant Cala Gamba C.N ( Palma) Pasta de fulls amb marisc
Restaurant Ca'n Mate ( Algaida) Escaldums de pollastre 
IES Juniper Serra ( Medalló de llomillo farcit de verdures a l'aoma de fonoll
Restaurant Miramar (Andratx) Pebres farcits de bacallà
Restaurant Rififí ( Palma) Cuinat de rajada
Restaurant Caballito de Mar ( Palma) Cuina de sípia
Restaurant Marina ( Sa Pobla) Albergïnes farcides de verdures
Pastisseria Ramis ( llucmajor) Pastís de pinyons
Postres Tudurí ( Palma) Greixonera de brossat
Pastiseria Ca'n Guixe ( Inca) Doblegat Ca'n Guixe
Confiteria Can Frasquet ( Palma) Mantecados
Forn de sa Pelleteria ( Palma) Creadillos de cabell i crema.
Sens dubte un goig de " carta".
uff 1995 .. l'any de l'a inauguració de Port Aventura ( que com no podia esser d'una altre manera i vaig anar amb na Virginia);  el  19 d'abril,  a Son Tugores s'inaugura la primera planta potabilitzadora de les Illes Balears, amb un efluent de 30.000 m3/dia d'aigua; el 26 de gener,  El Govern de les Illes Balears declara sa Dragonera Parc Natural a través del decret 7/1995 de 26 de gener. Encara avui, l'illa roman deshabitada. 

També  aquell 1995  ens deixen
  • 15 de febrer - a  Palma,  Guillem d'Efak, escriptor en català i cantant
  • 10 de març - Barcelona: Ovidi Montllor, actor i cantant
Bon profit i fins a sa propera entrega de sa Història de sa Mostra Mallorquina






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llampuga

APPs de cuina