dissabte, de desembre 11, 2021

Ja fa olor a Nadal (1). Torró fort.

TORRÓ FORT

 

 Ingredients
Per a 4 persones

    Mel 130 g
    Sucre 100 g
    Ametlla crua 225 g
    Clara d'ou 1
    Sucre glas 50 g

Com fer torró d'alacant o torró dur


Torrem les ametlles en una paella untada amb una mica d'oli i remenem contínuament fins que es daurin. No heu de fer servir les ametlles torrades que venen fetes perquè solen tenir sal i afectaria el sabor del nostre torró d'Alacant.

Posem la mel a fondre i després d'un parell de minuts ja estarà líquida. Afegim el sucre i remenem contínuament fins que prengui un punt de caramel tou. Apaguem el foc. Preparem una merenga batent enèrgicament la clara d'ou amb el sucre glaç. Incorporem la merenga i barregem.

Repartim les ametlles en un motlle per fer torró  folrrat amb unes neules  i aboquem-hi la barreja de mel, sucre i merenga. Tapam amb una altre neula  i premem perquè es quedi ben pla. Quan es refreda, el torró queda sòlid i amb un color blanc o crema clar. Traiem del motlle i retallem quan ja està fred perquè la forma quedi perfecta.

Consells: És preferible no fer una capa molt alta d'ametlles perquè després es pugui tallar millor. 

 


 

SES FOTOS SÓN DE TORRÓ FLUIX......ES QUE DEL FORT NO HI VAIG FER CAP FOTO

Resum tasques FPB 1 del 2 al 12 d'Abril