dissabte, de desembre 11, 2021

Ja fa olor a Nadal (1). Torró fort.

TORRÓ FORT

 

 Ingredients
Per a 4 persones

    Mel 130 g
    Sucre 100 g
    Ametlla crua 225 g
    Clara d'ou 1
    Sucre glas 50 g

Com fer torró d'alacant o torró dur


Torrem les ametlles en una paella untada amb una mica d'oli i remenem contínuament fins que es daurin. No heu de fer servir les ametlles torrades que venen fetes perquè solen tenir sal i afectaria el sabor del nostre torró d'Alacant.

Posem la mel a fondre i després d'un parell de minuts ja estarà líquida. Afegim el sucre i remenem contínuament fins que prengui un punt de caramel tou. Apaguem el foc. Preparem una merenga batent enèrgicament la clara d'ou amb el sucre glaç. Incorporem la merenga i barregem.

Repartim les ametlles en un motlle per fer torró  folrrat amb unes neules  i aboquem-hi la barreja de mel, sucre i merenga. Tapam amb una altre neula  i premem perquè es quedi ben pla. Quan es refreda, el torró queda sòlid i amb un color blanc o crema clar. Traiem del motlle i retallem quan ja està fred perquè la forma quedi perfecta.

Consells: És preferible no fer una capa molt alta d'ametlles perquè després es pugui tallar millor. 

 


 

SES FOTOS SÓN DE TORRÓ FLUIX......ES QUE DEL FORT NO HI VAIG FER CAP FOTO