dimecres, de juny 01, 2011

Va de fruites




Aquestes dues darreres setmanes a l'institut hem fet escumes de fruita. Primer fèrem una classe demostrativa, després cada un va fer la seva i finalment ahir ferem una classe resum per tal de que ara que hi comença ha haver molta varietat de fruites pugin fer un bon grapat d'escumes diferents. Aquí us deixo uns petits video ( el primer gravat per n'Edu) de l'activitat i algunes fotografies del resultat.

( video 1)
http://www.facebook.com/video/video.php?v=204423336265770


( video 2)


També us deixo algunes receptes per a que pogueu fer-les a casa vostre.

Escuma de llimona.

Ingredients: 1 litre de nata semi muntada, 125 grams de sucre, 6 fulls de gelatina de coa de peix, 1 tassó de llet, 1 pell de llimona, ¼ de litre de suc de llimona, 100 grams de blancs d’ou i 60 grams de sucre.

Elaboració:

· Per començar muntarem la nata amb els 125 grams de sucre i en un altre bol farem el mateix amb els blancs d’ou i la resta de sucre.

· Posarem el suc de llimona i la llet a encalentir i en esser tebi i dissoldrem les fulles de gelatina.

· Ara, amb suavitat, mesclarem el suc tebi als blancs d’ou ben pujats. Hem de mirar de mantenir un textura esponjosa tot el moment.

· Seguidament, també anant amb compte, mesclarem el preparat anterior amb la nata semi muntada. Un cop tot sigui ben homogeni ja ho podem servir dins copa o plat.

Podem presentar l’escuma guarnida amb un poc de confitura, unes galetes o uns bocins de fruita natural.

Si volem fer l’escuma d’altres sabors sols hem de canviar el suc de llimona pel desitjat. Això si tenint en compte el tipus de fruita que usem o com la volem afegir (polpa, confitura o suc ) per a variar o no el contingut de sucre i líquid de la recepta. (Vegeu exemples a continuació)

Ingredients: 1 litre de nata semi muntada, 100 grams de sucre, 6 fulls de gelatina de coa de peix, 1 tassó de llet, 1 pell de taronja, un poc de licor de taronja, ¼ de litre de suc de taronja, 100 grams de blancs d’ou i 50 grams de sucre.

Elaboració: Igual que l’anterior

Escuma de Iogurt amb confitura

Ingredients: 1 litre de nata semi muntada, 100 grams de sucre, 6 fulls de gelatina de coa de peix, 1 pell de llimona, 2 iogurts naturals, 2 cullerades de confitura , 100 grams de blancs d’ou i 50 grams de sucre.

Elaboració: Igual que l’anterior , en aquest cas dissoldrem la gelatina dins el iogurt tebi i muntarem l’escuma amb la confitura al fons de la copa (veure foto)

Escuma de tiramisú.

Ingredients: 175 grams de mascarpone, 500 grams de nata per muntar, 100 grams de llet, 20 ml d’amaretto, 1 culleradeta de cafè soluble, 90 grams de sucre i cacau en pols per decorar , 2 fulles de gelatina.

Elaboració: Igual que l’anterior. En aquest cas dissoldrem la gelatina dins la llet tèbia mesclada amb la resta de líquids amb el cafè soluble


___________________________________________________________
Aquest dissabte participam a la fira de la taronja amb unes tartaletes de crema de cítrics i merenga... ens veurem a Plaça

2 comentaris:

Educrart ha dit...

Mmmmm... què bo! LLàstima que no poses la recepta de la de mango, que és la meva fruita preferida. Bé, hauré d'experimentar una mica!
També es poden fer escumes de verdures...? Ventura de tomàquet o pastanaga... Què et sembla la idea?
(El video 1 no es pot veure...:-()
Ens veiem a la Fira de la taronja!

Dienstagsbar in Hamburg ha dit...

El comentari anterior és meu, ho sento però tinc un conflicte de personalitat als meus comptes de google...