dimarts, de juny 26, 2012

Musica i gastronomia


Música i gastronomia.
Si us dic que avui parlarem de bunyols, sopeta de brou , pa amb oli , gazpachito, canelons de la mare o tremendo tiramisú; be que no pensaríeu que del que parlàvem avui és de música.
Doncs així és, ja que resulta que aquesta mateixa setmana i gracies a una bona amiga, n’Antonia Moragues, he conegut el grup TREMENDAMENTE que unit al grup TIU que ja us vaig presentar fa un temps, ambdues formacions musicals reten el seu particular homenatge a la gastronomia amb les seves musiques i cançons.

TIU



Tremendamente (http://tremendamente.com/) és el grup liderat pel Català Dani Rifà (VIC) que d’ençà  del 2002 fa una peculiar musica que ha quedat reflectida en els seus discs : 22:22 (2003),  Abre tu mente ( 2007), Soñar bien  despierto ( 2009) i Al Punto ( 2012). I és precisament amb aquest darrer treball on el grup  ens parla de cuina , de receptes, de idees gastronòmiques ; un disc guarnit amb un llibre de receptes per a poder fer totes les elaboracions  cantades al disc.

TREMENDAMENTE



Per a la creació d’aquest treball, el grup ha contat amb la col·laboració de cuiners i cuineres que han aportat el seus conselles i fins hi tot la seva veu que trobam present en alguns temes . Entre ells podem trobar a Josep Roca (Girona)  Somelier  d’El celler de Can Roca, Fernando Vega (Sevilla),  Pablo Albuerne (Oviedo), del programa d’Antena 3: “Comer Beber Amar”; Núria Luca (Vilanova i la Geltrú), del restaurant “Negrefum 8” o Carme Arumí (Vic) la mare del cantant que ens mostra com fer un canelons per a llepar-se els dits.
En total són 14 temes els que podem trobar i dels que destacaria el ja anomenat Tremendo Tiramisú, historia d’un arròs sucós de peix i el bizcocho pa torpes.  Sens dubte una bona oferta per a gaudir per l’oïda i per la boca .

I ja que parlam de cuina i gastronomia presentar-vos un projecte que veurà la llum a final d’estiu també relacionat amb el tema d’avui. Es tracta de Nyam Nyam. Un ambiciós projecte liderat  per Joan Bibiloni que inclou un disc gastronòmic, un llibre de receptes, una sèrie de televisió i un musical. 
Per a tal empresa s’ha comptat amb l’assessorament gastronòmic de Antoni Tugores, Miquel March i els sollerics Aina Burgos i Toni pinya. I per a l’apartat vocal han posat el seu bon fer gent com Tomeu Penya, Pau Debon, Tiu, Victor Uris o el mateix Joan Bibiloni.



Dijous paella

( en breu el vídeo)


Golden apple Quartet




The Doors
The Soul Kitchen



1 comentari:

Maru (marudomenech@gmail.com) ha dit...

Una entrada molt interesant. M'ha agradat molt conéixer nous autors i esper que acabi l'estiu per a escoltar, sentir, llegir i practicar amb el llibre-receptari-musical que has citat.