Ara que tenc un poc de temps us deixo una altre recepta per a anar preparant aquest Nadal. Aquest pic dolça. La recepta és de'n Santiago Pérez, gran pastisser de Lleó.
Torró Massapà-Crema.
Dades de l'elaboració: PES TOTAL: 5650 gr. Sòlids 87%. Humitat 13%
Ingredients:
Sucre 1650 gr i aigua 750 gr ( Tot això fent un xarop a 113ºC)
Llet en pols 150gr, ous 350 gr, sucre invertit 250 gr ( opcional: mel), Glasa real dura 250gr.1 llimona i una taronja rallades.
Ametlla 2250gr, repartida en dues parts al 50%.
Elaboració:
1).Fer el xarop fins a 113ºC, escumar-lo be. ( aturar la cocció a 111ºC)
2) Fer una papilla amb la llet i els ous.( Mesclar-ho bé)
3)Afegir a la papilla el sucre invertit. ( Mesclar-ho bé)
4) A continuació afegir-hi la glasa real. ( Mesclar-ho bé)
5) Tot seguit afegir-hi la pell de cítrics rallada. ( Mesclar-ho bé)
6) Tornar a posar a coure el xarop realitzat i afegir-hi la papilla i la meitat de l'ametlla. Cuallar com una crema pastissera.
7) Fora del foc i esperant que el preparat deixi de fer fum , però que sigui calent, afegirem la resta d'ametlla, sense deixar de remenar i procurant que el preparat no baixi dels 60ªC abans de posar-lo dins els motlles corresponents. Sabrem que esta llest si amb la ma ho tocam suaument i no s'ens aferra a la pell però continua essent calent. (Textura com la que apareix a la foto)
8) Deixar curar al manco 78 hores i consumir abans de 15 dies. Conservant-lo en un lloc fesc i sec; allunyat de la llum solar, fonts de calor, o d'altres aliments que li puguin transferir olors i sabors.
Sembla un poc complicat , però un pic que tengueu tot preparat és relativament bo de fer.
1 comentari:
hola, una idea pels que volgueu fer sucre invertit sense utilitzar mel,
1 k sucre, 130 g d'aigua i 200 de suc de llimona, ho mesclau tot i li donau només un bull.
Ho podeu guardar dins un pot hermètic.
Au, prova-ho i a veure com vos va.
Publica un comentari a l'entrada