divendres, de gener 20, 2012

Sopes , frit, espinagades i altres herbes

Després del període vacacional, a l'institut hem tornat a posar les cuines en marxa i aquesta setmana ha tocat un petit monogràfic de cuina mallorquina; que hem aprofitat per a fer un repàs als diversos processos i procediments d'una bona mice en place. I com que na Maribel ( hola amiga) m'ha estirat un poc les orelles ja que feia temps que no actualitzava el blog, doncs aquí us deixo el resum de la setmana ( avui toca fer net...)

Frit, sopes i ensaïmades que han fet els de segon ; sopes, tacons i llom en col que han fet els de primer han estat els flaires ¨de la nostra terra que ham omplit l'institut aquests dies. ( La setmana que ve toca cuina oriental)


Aquís us deixo algunes fotos i receptes. Que tingueu un bon cap de setmana.

El grup de segon. ( En Javier s'ha acoplat....i sense gorro ......jejeje)


El grup de primer i segon ( en falten alguns)


Fent feina.


Mirau quina Mice en Place més ben fetona.

Sopes Mallorquines.



Ingredients.
Col.
Espinacs o bledes.
Ceba.
Pebre Verd i pebre vermell
Mongetes, faves i xíxols.
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Tomàtiga.
Pa de sopes
Colflori.
Elaboració.
Netetjau i tallau totes les verdures a juliana o brunoise segons tipus.
Començau a fer el sofregit amb el següent ordre:
Pebres
Ceba
Porro
Ceba trendra
Pebre bo.
Tòmatiga
Llegums.
Verdures ( començant per la més dura, ex. colflori)
Banyau amb aigua ( la justa per a tapar) i coure afegint sal i pebre bo segons avanci la cocció.
Un cop cuita tota la verdura , preparau una greixonera amb un llit de pa, espolvoretjat amb un picadillo
i regat amb oli d'oliva.
Escaldau i deixau coure uns minuts.



Frit Mallorquí de xot


Ingredients per a 8 persones:
• 700 gr. de freixures de xot tallades a daus
• 1/2 manat de porros
• 1 cabeça d'alls aixafats i pelats
• 2 dl. d'oli d'oliva de Mallorca
• 2 prebes vermells tallats a daus
• 1 ceba gran picada
• 0,5 kg. de patata tallada a daus
• 200 gr. de faves tendres trossejades
• 50 gr. de mongetes tendres trossejades
• 50 gr. de pèsols
• 3 fulles de llorer
• una branqueta de fonoll fresc
• condimentar amb sal, pebre acabat de moldre i una miqueta de prebe vermell

Preparació: Posar al foc una paella amb a meitat d’oli, fregir els alls a foc suau, afegir les entranyes netes, donant força al foc i cuinar durant 10 minuts, removent de tant en tant. Reservar a un recipient a part.
A la mateixa paella amb la resta de l’oli sofregir la ceba i el llorer, fins que quedi ben suat, afegir una miqueta de sal i reservar amb el xot. Sofregir amb un raig d’oli les faves tendres, els pèsols, les juemongetes i el prebe vermell, sofregir tot. Afegir el xot i la ceba ja cuinats, condimentar, afegir les patates i la resta d’ingredients, i finalment el fonoll picat.


I ja que estic en "marxa" i per anar un poc al dia, aquí us deixo algunes fotografies de les espinagades que ferem la setmana passada....ah! i una bona bona paella que ens feren els de primer de cuina ( de la paella no tenc fotos, perque ens la menjàrem abans d'esser-hi a temps, jejejeje)


La recepta de les espinagades la podeu trobar a la web .









De passada ja us deixo l'enllaç per a la descàrrega del currículum , per fer la feina que us he encomanat http://experienciaprofessional-ib.caib.es/documents/INSCRIPCIO/Curriculum_Vitae_Europeo.doc

2 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Maru (marudomenech@gmail.com) ha dit...

T'enviava el comentari des de el compte de Keuntalibros jaja, un grup de feina al qual estic adherida!! si vols recomenar un llibre, tú o els teus fills pots fer-ho jaja. Et deia que quina bona pinta té tot i si no necessitau a ningú per a fer un tast!! jo vinc encantada jaja
Besades
MARU

Programes Fira i Firó de Sóller.