Sopes , frit, espinagades i altres herbes

Després del període vacacional, a l'institut hem tornat a posar les cuines en marxa i aquesta setmana ha tocat un petit monogràfic de cuina mallorquina; que hem aprofitat per a fer un repàs als diversos processos i procediments d'una bona mice en place. I com que na Maribel ( hola amiga) m'ha estirat un poc les orelles ja que feia temps que no actualitzava el blog, doncs aquí us deixo el resum de la setmana ( avui toca fer net...)

Frit, sopes i ensaïmades que han fet els de segon ; sopes, tacons i llom en col que han fet els de primer han estat els flaires ¨de la nostra terra que ham omplit l'institut aquests dies. ( La setmana que ve toca cuina oriental)


Aquís us deixo algunes fotos i receptes. Que tingueu un bon cap de setmana.

El grup de segon. ( En Javier s'ha acoplat....i sense gorro ......jejeje)


El grup de primer i segon ( en falten alguns)


Fent feina.


Mirau quina Mice en Place més ben fetona.

Sopes Mallorquines.



Ingredients.
Col.
Espinacs o bledes.
Ceba.
Pebre Verd i pebre vermell
Mongetes, faves i xíxols.
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Tomàtiga.
Pa de sopes
Colflori.
Elaboració.
Netetjau i tallau totes les verdures a juliana o brunoise segons tipus.
Començau a fer el sofregit amb el següent ordre:
Pebres
Ceba
Porro
Ceba trendra
Pebre bo.
Tòmatiga
Llegums.
Verdures ( començant per la més dura, ex. colflori)
Banyau amb aigua ( la justa per a tapar) i coure afegint sal i pebre bo segons avanci la cocció.
Un cop cuita tota la verdura , preparau una greixonera amb un llit de pa, espolvoretjat amb un picadillo
i regat amb oli d'oliva.
Escaldau i deixau coure uns minuts.



Frit Mallorquí de xot


Ingredients per a 8 persones:
• 700 gr. de freixures de xot tallades a daus
• 1/2 manat de porros
• 1 cabeça d'alls aixafats i pelats
• 2 dl. d'oli d'oliva de Mallorca
• 2 prebes vermells tallats a daus
• 1 ceba gran picada
• 0,5 kg. de patata tallada a daus
• 200 gr. de faves tendres trossejades
• 50 gr. de mongetes tendres trossejades
• 50 gr. de pèsols
• 3 fulles de llorer
• una branqueta de fonoll fresc
• condimentar amb sal, pebre acabat de moldre i una miqueta de prebe vermell

Preparació: Posar al foc una paella amb a meitat d’oli, fregir els alls a foc suau, afegir les entranyes netes, donant força al foc i cuinar durant 10 minuts, removent de tant en tant. Reservar a un recipient a part.
A la mateixa paella amb la resta de l’oli sofregir la ceba i el llorer, fins que quedi ben suat, afegir una miqueta de sal i reservar amb el xot. Sofregir amb un raig d’oli les faves tendres, els pèsols, les juemongetes i el prebe vermell, sofregir tot. Afegir el xot i la ceba ja cuinats, condimentar, afegir les patates i la resta d’ingredients, i finalment el fonoll picat.


I ja que estic en "marxa" i per anar un poc al dia, aquí us deixo algunes fotografies de les espinagades que ferem la setmana passada....ah! i una bona bona paella que ens feren els de primer de cuina ( de la paella no tenc fotos, perque ens la menjàrem abans d'esser-hi a temps, jejejeje)


La recepta de les espinagades la podeu trobar a la web .









De passada ja us deixo l'enllaç per a la descàrrega del currículum , per fer la feina que us he encomanat http://experienciaprofessional-ib.caib.es/documents/INSCRIPCIO/Curriculum_Vitae_Europeo.doc

Comentaris

Kuentalibros ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
T'enviava el comentari des de el compte de Keuntalibros jaja, un grup de feina al qual estic adherida!! si vols recomenar un llibre, tú o els teus fills pots fer-ho jaja. Et deia que quina bona pinta té tot i si no necessitau a ningú per a fer un tast!! jo vinc encantada jaja
Besades
MARU

Entrades populars d'aquest blog

APPs de cuina