diumenge, de març 04, 2012

APPs de cuina









A la web ja he oparlat en ateriors ocasions de noves tecnologies i la relació d’elles amb la cuina i la gastronomia: webs, blogs i videojocs han estat alguns dels temes tractats amb anterioritat.

Doncs avui tornarem a parlar de cuina “virtual” però a través de les APPs: aplicacions o programes destinats a tabletes o smartphones principalment; i que s’estan posant molt de moda darrerament; fins al punt que segons informacions aparegudes a premsa aquesta mateixa setmana, cada dia al nostre país es descarreguen diàriament 1.400.000 apps. Ben segur que moltes d’elles són gastronòmiques.


Si a més tenim en compte que malgrat tot moltes APPS són gratuïtes; una gran part d’elles són de pagament i encara que elspreus siguin reduïts (entre 0,79 € i uns pocs
euros) el còmput general fa d’aquest segment un mercat molt apetitós per a totes les companyies programadores.

Principalment aquestes aplicacions estan desenvolupades per a funcionar amb algun dels sistemes operatius mòbils actuals: Android (Google), BlackBerry OS
(BlackBerry), Windows Phone (Microsoft) o la que s’enduu la major part del pastis: Apple amb el seu sistema operatiu IOs per a Iphone, Ipod i Ipad.

Elle Gourmet ( IOs ): aquesta aplicació gratuïta ens ofereix una bona col·lecció de receptes (més de 6000) . Totes elles clasificades per tipus d’ingredient o bé per grup (aperitius, postres, etc) . Les receptes, senzilles, estan bastant ben explicades , però per ventura peca d’un disseny un poc antiquat per lo que és habitual per a aquesta dispositius.

Marmitón ( IOs) : és una altre aplicació gratuïta que ofereix una gran varietat de receptes de tot tipus i que presenta algunes característiques diferenciadores, com la que permet canviar de recepta sols agitant el dispositiu.

Recetario (Android): aquesta és una de les millors aplicacions Android sobre cuina. Un
complet receptari que permet buscar per ingredients o receptes de plats de cuina tradicional i menjar ràpid amb fotografies dels diferents plats. A més disposa un mode en línia per a descarregar noves receptes d’altres usuaris. També permet compartir directament les teves receptes per mail a via Facebook amb els teus amics.


Canal Cocina (Android i IOs): Aquest canal de televisió temàtic disposa de la seva pròpia APPs amb dues versions; una gratuïta o Lite i la completa de pagament (3,99€) . A través d’aquesta APP tenim accés a tots els vídeos del programa on trobarem receptes de tots els costat del món.


Apart de les APPs de cuina podem trobar aplicacions dedicades exclusivament al món de la micologia, l’enologia, cuina temàtica, dietètica, o les pròpies de les marques comercials com Coca Cola, El Corte Inglés o Philadelphia. Sols es tracta de cercar un poc fins a trobar el que hem de menester.


Ara si us n’he de recomanar una sens dubte la millor que he trobat en IOs, (per ara) és la
del cuiner anglès Jaime Oliver. Aquesta mediàtica figura gastronòmica ens presenta una selecció de receptes amb els seus vídeos sobre els passos a seguir. Tot molt ben muntat i amb un nivell de qualitat visual molt elevat. L’aplicació és gratuïta i ens ofereix 15 receptes, però per 1,59€ la podem anar ampliant amb més grups de plats. L’aplicació permet també crear llistes
de compres amb tot allò que hem de menester per a fer els diversos plats proposats.

Com veis la cuina i la gastronomia arriba a tots els nivells, enriquint aquest “saborós”
món amb interessants propostes.

1 comentari:

Receptes.cat ha dit...

A Receptes.cat tenim una app per Android amb receptes en catala.