dilluns, d’agost 25, 2014

El turisme (II). Es Kiosko de Sa Platja.

Durants les darreres décades tot el Port de Sóller a sofert un grans canvis , modificant la seva aparença poc a poc, fent-se més modern i gran part d'ell, lliure de cotxes ( Passeig de Sa Platja i Es Través) .

De tots els canvis  per ventura el més impactà , pel que fa a la silueta de la badia, fou la desaparició  (l'any 1982) del Kiosko de Sa Platja.


 Construit en temps de sa república, s'anomenava Trainon, però tothom el coneixia per " Es kiosko". Trainon fou el nom que li posà el seu arrendador,  en Pere Pruna.

Aquesta construcció , situada a sa Platja d'en Repic, delimitava la platja del passeig  i en el seu temps fou una obra molt important .

Però el pas del temps no  perdona i poc a poc, degut a l'envit de la mar, el Kiosko s'anà  deteriorant fins que l'any 1982 l'ajuntament acordà la seva demolició.

A les darreries, el Kiosko estava  ja ben damunt l'aigua, ja que el el mar s'havia menjar la poca platja que tenia davant i amenaçava de caure. 

Recordo d'anar a sa platja de ben petit i rodejar ses roques de davant el Kiosko per a arribar a la Platja de Can Quenc.  Era tota una aventura

Postal de l'època on es veu al fons, damunt sa platja, el Kiosko.


Una altre  postal antiga amb el Kiosko sobre la platja

Continuarà.....
e
l

Programes Fira i Firó de Sóller.