dimarts, de desembre 08, 2015

Llibres de cuina. I Mostra de Cuina Mallorquina (1985) i Fira Gastronòmica de Campos ( 1991, 1994, 2008, 2011)

He anat de "compres" a la fira del Còmic i del llibre de segona mà als Jardins de la Misericòrdia (avui encara hi serà ). No cercava res en especial i per això quant trobes alguna cosa especial te alegres un bon munté.

Doncs això,  que he trobat el primer receptari de sa mostra de cuina mallorquina de l'any 1985. A diferència dels altres receptaris que tenen forma de llibre, aquest es presenta en forma de carpeta amb les receptes a dintre .


 Restaurants participants:

Stay, Ca'n Mateu, Noria del Paleto, Parlament, Honoris, Rififi, Ca's Cotxer, Ca'n pep, El Gallo, Rancho Picadero, Raco de'n Xesc, Sa Sínia, Ciros, Caballito de Mar, Club Nautic de Pollensa, Miramar i  Club Nàutic Cala Gamba

Escoles:

Escola  d'hosteleria

Pastissseries:

Can Pomar
Bissanyes ( Pollensa)

Altres:

Maria de Sa Sinia







Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.


S'altre , o millor dit els altres,  receptaris que han vingut cap a casa  són els de la setmana de cuina mallorquina de Campos. Una mostra que es du organitzant d'ençà 1991 baix l'organització de l'OCB.


He pogut aconsegur els receptaris dels anys :

1991,  corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina
1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina
2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina
2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina





Cada receptari va precedit d'un interessant pròleg que a mode de pregó donava el tret de sortida a n'aquesta activitat.


1991,  corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina

Pròleg/presentació  a càrreg de Pere Ollers Vives President de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " Introducció a la gastronomia" a càrreg de Joan Rigo " de Ca'n Pau" 

Receptes de Margalida Alemany de Ca'n Tàpara i Antoni Pinya professor  de s'escola Hosteleria.





1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina

Pròleg/presentació  a càrreg de Juame Lladó i Jaume  tresorer de l'Obra Cultural Balear de Campos
Pregó " La cuina Mallorquina a la poesia tradicional oral " a càrreg de Miquel Sbert i Garau.

Receptes de:
Joan Abrines de Can Carrossa ( Lloseta)  
Antoni galmés del Celler can Toni ( Campos)
Macià Pomar forner i pastissser del forn can Pomar ( Campos/Palma)

 
 

2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina 

Pròleg/presentació  a càrreg de Antònia Sitjat  Presidenta  de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El Rei En Jaume i la taula a la conquesta de Mallorca"  

Receptes de:
Jordi Guillem (membre de Eurotoques)
Maria del Carme Llaneras ( Campos)




2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina 

Pròleg/presentació  a càrreg de Antònia Sitjat  Presidenta  de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El conreu de la tomàtiga de ramallet.Conreu tradicional o tradició cultural"  per Jaume Jaume Sureda

Receptes de:
Miquel Vicens  (Can Calent)
Antònia Serrano ( Escritora-gastrònoma)



Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.

Recull fotogràfic setmana del 19 al 23 de febrer.

Una imatge val mes que mil paraules ... en aquests cas 46 imatges ...