dimarts, de desembre 08, 2015

Llibres de cuina. I Mostra de Cuina Mallorquina (1985) i Fira Gastronòmica de Campos ( 1991, 1994, 2008, 2011)

He anat de "compres" a la fira del Còmic i del llibre de segona mà als Jardins de la Misericòrdia (avui encara hi serà ). No cercava res en especial i per això quant trobes alguna cosa especial te alegres un bon munté.

Doncs això,  que he trobat el primer receptari de sa mostra de cuina mallorquina de l'any 1985. A diferència dels altres receptaris que tenen forma de llibre, aquest es presenta en forma de carpeta amb les receptes a dintre .


 Restaurants participants:

Stay, Ca'n Mateu, Noria del Paleto, Parlament, Honoris, Rififi, Ca's Cotxer, Ca'n pep, El Gallo, Rancho Picadero, Raco de'n Xesc, Sa Sínia, Ciros, Caballito de Mar, Club Nautic de Pollensa, Miramar i  Club Nàutic Cala Gamba

Escoles:

Escola  d'hosteleria

Pastissseries:

Can Pomar
Bissanyes ( Pollensa)

Altres:

Maria de Sa Sinia







Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.


S'altre , o millor dit els altres,  receptaris que han vingut cap a casa  són els de la setmana de cuina mallorquina de Campos. Una mostra que es du organitzant d'ençà 1991 baix l'organització de l'OCB.


He pogut aconsegur els receptaris dels anys :

1991,  corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina
1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina
2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina
2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina





Cada receptari va precedit d'un interessant pròleg que a mode de pregó donava el tret de sortida a n'aquesta activitat.


1991,  corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina

Pròleg/presentació  a càrreg de Pere Ollers Vives President de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " Introducció a la gastronomia" a càrreg de Joan Rigo " de Ca'n Pau" 

Receptes de Margalida Alemany de Ca'n Tàpara i Antoni Pinya professor  de s'escola Hosteleria.





1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina

Pròleg/presentació  a càrreg de Juame Lladó i Jaume  tresorer de l'Obra Cultural Balear de Campos
Pregó " La cuina Mallorquina a la poesia tradicional oral " a càrreg de Miquel Sbert i Garau.

Receptes de:
Joan Abrines de Can Carrossa ( Lloseta)  
Antoni galmés del Celler can Toni ( Campos)
Macià Pomar forner i pastissser del forn can Pomar ( Campos/Palma)

 
 

2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina 

Pròleg/presentació  a càrreg de Antònia Sitjat  Presidenta  de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El Rei En Jaume i la taula a la conquesta de Mallorca"  

Receptes de:
Jordi Guillem (membre de Eurotoques)
Maria del Carme Llaneras ( Campos)




2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina 

Pròleg/presentació  a càrreg de Antònia Sitjat  Presidenta  de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El conreu de la tomàtiga de ramallet.Conreu tradicional o tradició cultural"  per Jaume Jaume Sureda

Receptes de:
Miquel Vicens  (Can Calent)
Antònia Serrano ( Escritora-gastrònoma)



Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.

Programes Fira i Firó de Sóller.