divendres, de gener 07, 2011

Es darrer tros de Nadal.

Avui he menjat el darrer tros de "rosco" de Reis, estava tot solet dins la gelera, arrugat...embolicat amb el mateix paper que ahir li feia de blonda. Ahir feia més goig, amb el seu petit Reiet , les fruites encarabassades i aquella fava seca embolicada amb cel.lofan... però avui estava encara més bo, mes saborós; per ventura perque sabia que amb ell s'acabava el Nadal, les festes, les nadales, el torró; i calia assaborir-lo be...

Avui hem anat a Ciutat, encara hi havia alguns elements nadalencs pel carrer, però amb l'inici de les rebaixes la gent no estava per polvorons, betlems i neules... Anaven per feines. A la Plaça major els operaris de l'Ajuntament ja despenjaven els llumets i entre les casetes desmuntades i aquells treballant per despenjar els llums, hi havia una d'aquelles estatues vivents aguantant estòicament esperant les darreres espurnes nadalenques..

...menys mal que ja es comencen a olorar les torrades de Sant Antoni...menys mal... Vaig a preparar la ximbomba i la llangonissa.

Bona nit.