diumenge, de desembre 04, 2005

Bacallà amb panses

Bacallà amb panses (I).
--------------------------------------------------------------------------------
Ingredients per a 4 persones.

4 lloms de bacallà dessalats i desespinats.
Sal, oli d'oliva i llimona.
3 cebes tallades mitja juliana.
200 grs de panses de raïm.
Farina.
Vi blanc
Julivert picat.

Elaboració.

Enfarinar el peix, que haurem regat amb llimona, i marcar-lo dins una casserola de test amb oli calent. Dins la mateixa olla ofegar la ceba fins que quedi ben tendra. Afegir-hi el peix les panses, dos tassons de vi blanc i el julivert i ho deixarem coure 5 minuts. Tapar d'aigua rectificar de sal i deixar coure fins que el peix estigui llest.


--------------------------------------------------------------------------------

Bacallà amb panses(II).

Recepta de Virgínia Forteza Prats.

- El bacallà es posa en remull 2 dies, i es va canviant l'aigua vàries vegades.

- El vespre anterior es treu el bacallà de l'aigua s’escorre bé i es deixa degotar sobre un pedaç de fil.

- Aixugau bé el peix amb un pedaç de fil.

- Un cop que el bacallà està ben degotat, ja podem procedir a la seva elaboració:

* S'ha d'enfarinar i s'ha de fregir dins oli ben calent .

* A part es realitza un sofregit de ceba , all i julivert; amb les panses. Banyau amb l'aigua i afegiu-hi el bacallà.

* S'ha de coure uns 7-8 minuts. En aquest pas podeu afegir-hi unes patates .

* Per a lligar la salsa, torrau dins una pella un poc de farina, i amb un poc d'aigua de la cocció elaborarem una purga per afegir a la greixonera o olla.

* Rectificau , si cal, de sal i ja es pot servir.
--------------------------------------------------------------

Virginia Forteza i Juan Antonio Fernandez
www.cuinant.com

Programes Fira i Firó de Sóller.