dissabte, de desembre 11, 2010

SEGUIM AMB LES RECEPTES DE FESTA.



Ara que tenc un poc de temps us deixo una altre recepta per a anar preparant aquest Nadal. Aquest pic dolça. La recepta és de'n Santiago Pérez, gran pastisser de Lleó.

Torró Massapà-Crema.

Dades de l'elaboració: PES TOTAL: 5650 gr. Sòlids 87%. Humitat 13%

Ingredients:

Sucre 1650 gr i aigua 750 gr ( Tot això fent un xarop a 113ºC)

Llet en pols 150gr, ous 350 gr, sucre invertit 250 gr ( opcional: mel), Glasa real dura 250gr.1 llimona i una taronja rallades.

Ametlla 2250gr, repartida en dues parts al 50%.

Elaboració:

1).Fer el xarop fins a 113ºC, escumar-lo be. ( aturar la cocció a 111ºC)

2) Fer una papilla amb la llet i els ous.( Mesclar-ho bé)

3)Afegir a la papilla el sucre invertit. ( Mesclar-ho bé)

4) A continuació afegir-hi la glasa real. ( Mesclar-ho bé)

5) Tot seguit afegir-hi la pell de cítrics rallada. ( Mesclar-ho bé)

6) Tornar a posar a coure el xarop realitzat i afegir-hi la papilla i la meitat de l'ametlla. Cuallar com una crema pastissera.

7) Fora del foc i esperant que el preparat deixi de fer fum , però que sigui calent, afegirem la resta d'ametlla, sense deixar de remenar i procurant que el preparat no baixi dels 60ªC abans de posar-lo dins els motlles corresponents. Sabrem que esta llest si amb la ma ho tocam suaument i no s'ens aferra a la pell però continua essent calent. (Textura com la que apareix a la foto)

8) Deixar curar al manco 78 hores i consumir abans de 15 dies. Conservant-lo en un lloc fesc i sec; allunyat de la llum solar, fonts de calor, o d'altres aliments que li puguin transferir olors i sabors.


Sembla un poc complicat , però un pic que tengueu tot preparat és relativament bo de fer.




1 comentari:

dimUnió ha dit...

hola, una idea pels que volgueu fer sucre invertit sense utilitzar mel,
1 k sucre, 130 g d'aigua i 200 de suc de llimona, ho mesclau tot i li donau només un bull.

Ho podeu guardar dins un pot hermètic.

Au, prova-ho i a veure com vos va.

Master Class amb Mario Pardo

 Una de les darreres activitats que hem realitzat ha estat la master class de Mario Pardo, antic alumne del nostre IES Amb ell hem apres a f...