L'entrada d'avui no podia esser de res més que no fos de la gran nevada d'avui; que ha deixat una estampa de Sóller que feia 30 anys que no es veia.
La neu arribava a trenc d'ones al port, i a sa Capelleta (fins on hem pogut pujar caminant) hi havia 15 centímetres de gruix de neu.
Aquí us deixo un video resum de la jornada d'avui.
I com no podia esser d'una altre manera, el dia d'avui convidava a menjar "ben calent". Així que hem fet un aguiat de pilotes i hem dinat, mentres a fora el mantell blanc donava més força a l'expresió "Un dia d'hivern...".
AGUIAT DE PILOTES
INGREDIENTS PER A 15 PERSONES.
+/- 3 kg de carn picada
1kg de costella de bou o porc
1kg de peus de porc.
30 xalotes
2 cebes
4 pebres vermells
1kg de pastanagues
1kg de xampinyons
1 pot de tomàtiga natural triturada ( 200gr)
sal, pebre bo dolç.
Oli d'oliva.
Farina.
15 patates petites.
Uns brotets de romaní
2 ous
1 copa de cognac
1/2 litre de vi.
ELABORACIÓ.
1) Amb la carn picada, el romaní, picat, l'ou, el cognac, sal i pebre bo, feis una farsa. Realitzau amb ella unes pilotes , pasau-les per farina i dorau dins oli ben calent. Reservau-les per a mes tard.
2) Picau les verdures, exceptuant les xalotes que pelareu i deixareu senceres.
3) Tallau la carn a daus
4) Feis un sofrit de forma habitual, amb el següent ordre, pebres, ceba, carn, cebes tendres, porros, herbes, tomàtiga i vi.
5) Després de coure uns minuts el sofregit, afegiu-li les pilotes, tapau d'aigua i deixau coure fins a final de cocció.
6) Uns 10 minuts abans de finalitzar la cocció podeu afegir-li les llegums i les patates. Serviu ben calent.
1 comentari:
Un dia increible el d'ahir. Encara avui dematí, quan m'he despert, he trobat neu. És un somni fet realitat. Esper que el següent somni també es faci realitat. Besades,
MARU
Publica un comentari a l'entrada