dissabte, de febrer 04, 2012

SA NEU



L'entrada d'avui no podia esser de res més que no fos de la gran nevada d'avui; que ha deixat una estampa de Sóller que feia 30 anys que no es veia.



La neu arribava a trenc d'ones al port, i a sa Capelleta (fins on hem pogut pujar caminant) hi havia 15 centímetres de gruix de neu.



Aquí us deixo un video resum de la jornada d'avui.



I com no podia esser d'una altre manera, el dia d'avui convidava a menjar "ben calent". Així que hem fet un aguiat de pilotes i hem dinat, mentres a fora el mantell blanc donava més força a l'expresió "Un dia d'hivern...".


AGUIAT DE PILOTES

INGREDIENTS PER A 15 PERSONES.

+/- 3 kg de carn picada
1kg de costella de bou o porc
1kg de peus de porc.
30 xalotes
2 cebes
4 pebres vermells
1kg de pastanagues
1kg de xampinyons
1 pot de tomàtiga natural triturada ( 200gr)
sal, pebre bo dolç.
Oli d'oliva.
Farina.
15 patates petites.
Uns brotets de romaní
2 ous
1 copa de cognac
1/2 litre de vi.

ELABORACIÓ.

1) Amb la carn picada, el romaní, picat, l'ou, el cognac, sal i pebre bo, feis una farsa. Realitzau amb ella unes pilotes , pasau-les per farina i dorau dins oli ben calent. Reservau-les per a mes tard.
2) Picau les verdures, exceptuant les xalotes que pelareu i deixareu senceres.
3) Tallau la carn a daus
4) Feis un sofrit de forma habitual, amb el següent ordre, pebres, ceba, carn, cebes tendres, porros, herbes, tomàtiga i vi.
5) Després de coure uns minuts el sofregit, afegiu-li les pilotes, tapau d'aigua i deixau coure fins a final de cocció.
6) Uns 10 minuts abans de finalitzar la cocció podeu afegir-li les llegums i les patates. Serviu ben calent.

1 comentari:

Maru (marudomenech@gmail.com) ha dit...

Un dia increible el d'ahir. Encara avui dematí, quan m'he despert, he trobat neu. És un somni fet realitat. Esper que el següent somni també es faci realitat. Besades,
MARU

V Mostra de cuina 1989