TORRÓ FORT
Ingredients
Per a 4 persones
Mel 130 g
Sucre 100 g
Ametlla crua 225 g
Clara d'ou 1
Sucre glas 50 g
Com fer torró d'alacant o torró dur
Torrem les ametlles en una paella untada amb una mica d'oli i remenem contínuament fins que es daurin. No heu de fer servir les ametlles torrades que venen fetes perquè solen tenir sal i afectaria el sabor del nostre torró d'Alacant.
Posem la mel a fondre i després d'un parell de minuts ja estarà líquida. Afegim el sucre i remenem contínuament fins que prengui un punt de caramel tou. Apaguem el foc. Preparem una merenga batent enèrgicament la clara d'ou amb el sucre glaç. Incorporem la merenga i barregem.
Repartim les ametlles en un motlle per fer torró folrrat amb unes neules i aboquem-hi la barreja de mel, sucre i merenga. Tapam amb una altre neula i premem perquè es quedi ben pla. Quan es refreda, el torró queda sòlid i amb un color blanc o crema clar. Traiem del motlle i retallem quan ja està fred perquè la forma quedi perfecta.
Consells: És preferible no fer una capa molt alta d'ametlles perquè després es pugui tallar millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada