Especial Nadal 2022.
Viatge a Polònia.
Dzien Dobry
Per a aquest especial us volia convidar a venir amb mi de viatge, si us pareix be. Així que preparau sa maleta, agafau roba d’abric i veniu amb mi a Lublin.
La gastronomia polonesa utilitza una gran varietat d'ingredients, i els seus plats són rics en carn i espècies, així com en pasta. Alguns dels plats més notables són els pierogis un tipus de ravioli; el formatge local Bryndza Podhalańska , les sopes , com el barszcz (sopa de remolatxa), el żurek (sopa de farina de sabor àcid) o la sopa de tomàtiga ( en vaig menjar dues vegades de bona que era) . També heu de tastar el Kluski&Kurki ( un duplings de patata i bolets ( Foto 1 ) i els Cebukarz , coques de ceba.
Pel que fa als peixos podem tastar un aperitiu de salmó o arengades (preparat en crema, oli o vinagre), peix en aspic. I en carns trobam el plat nacional que s'anomena bigos, un aguiat amb trossos i de carn i salsitxes amb xucrut o col fermentada àcida , el schabowy (xuia de porc arrebossada) o el Kotlet Mieloni, un tipus de pilotes de carn normalment acompanyades de col o remolatxa trempada amb iogurt o puré de patata (Foto 2).
Menció apart mereixen els dolços (Foto 3), aquí si que t’hi pots engatar fins a límits insospitats: makowiec, un de pastís casolà de llavors de rosella, tarta Pavlova, Tarta Sacher, tot tipus de xocolates, el Rurki Desery, barquillos o wafles farcits.
I de postres o galleta el que més crida l’atenció és el Kogut Máslany, una galleta amb forma de gall molt tradicional i típica , sobre tot al poble de Kazimierz (Foto 4)
I podríem seguir i seguir ja que hi ha tant per descobrir i tastar; que sols me queda recomanar-vos el viatge i després ja m’ho contau, però ja us avanço que se com gaudireu. ( Foto 5) Agraïr a Dorota, Renata i Joanna la seva impagable feina de fer-nos de guies i mostrar-nos aquest extrem europeu tan meravellós. Una abraçada també a Angel Merlo, company de viatge.
MËS IMATGES
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada