Música i gastronomia.
Si us dic que
avui parlarem de bunyols, sopeta de brou , pa amb oli , gazpachito, canelons de
la mare o tremendo tiramisú; be que no pensaríeu que del que parlàvem avui és
de música.
Doncs així és, ja
que resulta que aquesta mateixa setmana i gracies a una bona amiga, n’Antonia Moragues,
he conegut el grup TREMENDAMENTE que unit al grup TIU que ja us vaig presentar
fa un temps, ambdues formacions musicals reten el seu particular homenatge a
la gastronomia amb les seves musiques i cançons.
TIU
TIU
Tremendamente (http://tremendamente.com/) és el grup liderat
pel Català Dani Rifà (VIC) que d’ençà del 2002 fa una peculiar musica que ha quedat
reflectida en els seus discs : 22:22
(2003), Abre tu mente ( 2007), Soñar
bien despierto ( 2009) i Al Punto ( 2012). I és precisament amb
aquest darrer treball on el grup ens
parla de cuina , de receptes, de idees gastronòmiques ; un disc guarnit amb un
llibre de receptes per a poder fer totes les elaboracions cantades al disc.
TREMENDAMENTE
TREMENDAMENTE
Per a la creació
d’aquest treball, el grup ha contat amb la col·laboració de cuiners i cuineres
que han aportat el seus conselles i fins hi tot la seva veu que trobam present
en alguns temes . Entre ells podem trobar a Josep Roca (Girona) Somelier
d’El celler de Can Roca, Fernando Vega (Sevilla), Pablo Albuerne (Oviedo), del programa d’Antena
3: “Comer Beber Amar”; Núria Luca (Vilanova i la Geltrú), del restaurant
“Negrefum 8” o Carme Arumí (Vic) la mare del cantant que ens mostra com fer un
canelons per a llepar-se els dits.
En total són 14
temes els que podem trobar i dels que destacaria el ja anomenat Tremendo
Tiramisú, historia d’un arròs sucós de peix i el bizcocho pa torpes. Sens dubte una bona oferta per a gaudir per l’oïda
i per la boca .
I ja que parlam
de cuina i gastronomia presentar-vos un projecte que veurà la llum a final d’estiu
també relacionat amb el tema d’avui. Es tracta de Nyam Nyam. Un ambiciós projecte
liderat per Joan Bibiloni que inclou un
disc gastronòmic, un llibre de receptes, una sèrie de televisió i un
musical.
Per a tal empresa
s’ha comptat amb l’assessorament gastronòmic de Antoni Tugores, Miquel March i
els sollerics Aina Burgos i Toni pinya. I per a l’apartat vocal han posat el
seu bon fer gent com Tomeu Penya, Pau Debon, Tiu, Victor Uris o el mateix Joan
Bibiloni.
+ Informació
TREMENDAMENTE
http://www.verkami.com/projects/880-tremendamente-disco-de-cocina
http://www.el9nou.cat/tvcarta2_o_0_1/5/4907 ( Entrevista a Dani Rifà)
NYAM NYAM
http://www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2012/06/18/disco-comerselo/773519.html
TIU
http://tiu.cat/
Altres grups que han fet els seus números musico-gastronòmics
Guillermina Motta.
Dijous paella
( en breu el vídeo)
Golden apple Quartet
The Doors
The Soul Kitchen
1 comentari:
Una entrada molt interesant. M'ha agradat molt conéixer nous autors i esper que acabi l'estiu per a escoltar, sentir, llegir i practicar amb el llibre-receptari-musical que has citat.
Publica un comentari a l'entrada