Doodle de google ( 15 agost de 2012)
Julia Child
Aquest passat 15 d’agost,
festivitat de la Mare de Deu d’agost es complia una a altre efemèride, el
centenari del naixement de Julia Child.
En anteriors articles ja us vaig presentar la pel·lícula Julia & Julie
(Dissabte, 3 d’octubre del 2009 i Dissabte, 2 de
gener del 2010 ). Cinta de la directora Nora
Ephron que ens conta la historia de Julie Powell ( interpretada per l’actriu
AmyAdams) , una al·lota que decideix dedicar tot un any a preparar les 524 receptes
del llibre “Mastering the art of french cooking”, clàssic llibre de cuina de la
famosa cuinera televisiva nord americana dels anys 50 Julia Child (magistralment
interpretada per Meryl Streep). Així, Julie decideix aprendre a cuinar a la
manera de Julia. Durant l’any que està com a “alumne” de Child, escriu les
seves experiències en un bloc que cada dia guanyà més i més adeptes, fent-la
quasi tant famosa com a la seva “mestra” i entremesclant la vida de les dues
cuineres.
Biografia de Julia Child
Julia Child (15
d'agost de 1912, Pasadena - 13 agost de 2004, Montecito,
Califòrnia) va ser una cuinera, escriptora i presentadora nord-americà responsable de la introducció
de la cuina francesa a Estats Units.
Filla de John i Julia Carolyn nMcWilliams va ser la major dels tres germans de la família . Després de la seva graduació amb un batxillerat en arts es va mudar a la Ciutat de Nova York, treballant en publicitat i tornant a Califòrnia el 1937. Durant la Segona Guerra Mundial es va enrolar en el Office of Strategic Services (OSS) a Washington. El 1944 va ser enviada a servir a Sri Lanka i Xina
El 1946 es va casar amb Paul Cushing Child, qui havia viscut a París com a artista, poeta i sibarita. Membre de la diplomàcia americana va introduir a Julia a la cuina francesa en ser traslladat a França el 1948.
A París va estudiar cuina a l'acadèmia Le Cordon Bleu amb Max Bugnard, i es va unir al club Cercle des Gourmettes on coneguè a Simone Beck i Louisette Bertholle que la van animar a difondre els seus nous coneixements a l'audiència nord-americana. El 1951 la parella es va mudar a Cambridge, Massachusetts, on va començar la seva tasca professional com a escriptora i xef.
Child escrivia per al Boston Globe i el 1963 va debutar en TV amb el seu show The French Xef, un èxit que va durar més d'una dècada atorgant premis i popularitat. En 1966 va ser portada de la revista Time. L’nay 1981 va fundar l'American Institute of Wine and Food a Napa, juntament amb Robert Mondavi i Richard Graff.
Filla de John i Julia Carolyn nMcWilliams va ser la major dels tres germans de la família . Després de la seva graduació amb un batxillerat en arts es va mudar a la Ciutat de Nova York, treballant en publicitat i tornant a Califòrnia el 1937. Durant la Segona Guerra Mundial es va enrolar en el Office of Strategic Services (OSS) a Washington. El 1944 va ser enviada a servir a Sri Lanka i Xina
El 1946 es va casar amb Paul Cushing Child, qui havia viscut a París com a artista, poeta i sibarita. Membre de la diplomàcia americana va introduir a Julia a la cuina francesa en ser traslladat a França el 1948.
A París va estudiar cuina a l'acadèmia Le Cordon Bleu amb Max Bugnard, i es va unir al club Cercle des Gourmettes on coneguè a Simone Beck i Louisette Bertholle que la van animar a difondre els seus nous coneixements a l'audiència nord-americana. El 1951 la parella es va mudar a Cambridge, Massachusetts, on va començar la seva tasca professional com a escriptora i xef.
Child escrivia per al Boston Globe i el 1963 va debutar en TV amb el seu show The French Xef, un èxit que va durar més d'una dècada atorgant premis i popularitat. En 1966 va ser portada de la revista Time. L’nay 1981 va fundar l'American Institute of Wine and Food a Napa, juntament amb Robert Mondavi i Richard Graff.
La seva darrera aparició pública significativa va
esser quant va acudir a rebre la condecoració de la Legió d’honor del govern Francès
el 2003 .
Julia Child moria el 13 d’agost de 2004 a l’edat
de 92 anys, després d’una vida intensa , dedicada a la seva família , gaudint i
ensenyat cuina i deixant un legat
importantíssim per a les generacions futures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada