dilluns, de juny 11, 2018

Un poc de la història del nostre centre educatiu (I) 31 anys de l'IES GUILLEM COLOM CASASNOVAS




El 17 de febrer de 1979 sortia  publicada en el setmanari Sóller la notícia relativa a la inauguració del nou centre de formació professional .

Ubicat en el carrer de Santa Teresa, era sols el principi del que seria el definitiu "Instituto de Enseñanzas Medias", que a les hores es planejava construir al terrenys de Can Rullan. No obstant, tal i com deia el batlle d'aleshores D. Miquel Soler, els terrens  estaven  encara "en situación de replanteo".

En aquell nou centre podíem trobar dues plantes on s’ubicaven el taller mecànic (planta baixa) i les aules d’administratiu (al pis superior).  Cal a dir que per a les classes teòriques de mecanografia el centre disposava de 40 màquines d’escriure i “ unas quantas calculadoras” .
Aquell acte va comptar amb la presència de D. Juan Taix (Coordinador regional de formació professional del MEC), el director del centre i d’altres centres de la vall , professorat, alumnes  i representants dels pares. 

En acabar “el simpático acto” es va servir un refrigeri per a tots els assistents.
En el mateix diari (17/ 2/1979) trobam la noticia de la visita a la Vall del Ministre d’educació  D.Íñigo Cavero. 

Entre tots els actes de la jornada  destaca la  visita a les instal·lacions del BUP “Guillermo Colom”. Coincideix la visita del Ministre amb una jornada de vaga d’alumnes que deixen de secundar-la per fotografiar-se amb el ministre.