Roques de patata.
Ingredients:
16 patatons ( patates petites)
Aigua i sal per a coure les patates
60 grams de caolin ( un tipus d’argila) , jo la compro a sa farmàcia del
carrer de Sa Lluna
40 grams de llet en pols
2 o 3 bosses de tinta de calamar
Sal
80 grams aigua.
Elaboració:
Netejarem els patatons , sense pelar, i els posarem a bullir fins que
siguin tendres. ( 15-20 minuts)
Farem la crema mesclant el caolin, la llet, la tinta i la sal dins un bol.
Poc a poc hi anirem afegint l’aigua . Hen d’anr mesclant fins que ens quedi una
consistència un poc més espesa que la de un iogurt. Ho deixam reposar dues
hores dins la nevera ( Torna un poc més
cremós del que l’hem fet).
Ara agafarem una broqueta de fusta i punxarem les patates per a passar-les
per la crema negra. Han de quedar ben untades, ara col·locarem les broquetes
sobre una base per a que quedin dretes ( jo uso un bol ple de sal i les deixo
clavades) i les posarem dins el forn a 50ºC , uns 30 minuts o fins que sa crosta sigui cruixent. Així aconseguirem una aparença semblant a la
de una roca i amb un interior cremós .
Un aperitiu o guarnició molt original. Podem servir-les amb all i oli .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada