dimarts, de juliol 31, 2018

Roques de patata


Roques de patata.

Ingredients:

16 patatons ( patates petites)
Aigua i sal per a coure les patates
60 grams de caolin ( un tipus d’argila) , jo la compro a sa farmàcia del carrer de Sa Lluna
40 grams de llet en pols
2 o 3 bosses de tinta de calamar
Sal
80 grams aigua.

Elaboració:

Netejarem els patatons , sense pelar, i els posarem a bullir fins que siguin tendres. ( 15-20 minuts)

Farem la crema mesclant el caolin, la llet, la tinta i la sal dins un bol. Poc a poc hi anirem afegint l’aigua . Hen d’anr mesclant fins que ens quedi una consistència un poc més espesa que la de un iogurt. Ho deixam reposar dues hores dins la nevera  ( Torna un poc més cremós del que l’hem fet).

Ara agafarem una broqueta de fusta i punxarem les patates per a passar-les per la crema negra. Han de quedar ben untades, ara col·locarem les broquetes sobre una base per a que quedin dretes ( jo uso un bol ple de sal i les deixo clavades) i les posarem dins el forn a 50ºC , uns 30 minuts  o fins que sa crosta sigui cruixent.  Així aconseguirem una aparença semblant a la de una roca i amb un interior cremós .

Un aperitiu o guarnició molt original.  Podem servir-les amb all i oli . 






Programes Fira i Firó de Sóller.