Publicada en el Sóller dia 17 de novembre de 2012.
( Audio-entrevista íntegra)
Per a la jornada
gastronòmica d’avui contam amb la col·laboració especial del amic Victor Calvo
, professor de la EHIB al l’àrea de
Restauració, expert en organització i gestió de Banqueting, Catering i altres
events especials. De fet, des de fa 20 anys, està al cap davant de VICTOR CALVO
BANQUETING (http://www.victorcalvo.com ) , des d’on ofereix un excepcional servei
d’organització de banquets, bodes i altres actes gastronòmics. Carpes,
mobiliari, personal, animació i gastronomia, res no escapa a n’aquest
professional solleric.
Per a l’entrevista
ens dirigim a un conegut bar de Plaça i allà mentre fem un beure xerram
distesament; sens dubte un bon capvespre amb un bon amic. Gracies Victor!.
P. Victor com t’iniciares en aquest mon de la
restauració?.
R: Vaig cursar FP 1
a Sóller, ara fa un grapat d’anys, i mentre estudiava compaginava la meva feina
a la Pizzeria Porto, que aleshores era una de les úniques que hi havia al port.
Després vaig fer FP 2 al Juníper Serra i vaig seguir la meva formació
professional treballant a l’Hotel Son Vida, Al Restaurant porto Pi i al Golf de
Santa Ponça.
P: De la teva etapa formativa, quin va esser el professor
que més et va marcar?
R: Sens dubte en Toni
Pinya, un persona molt estimada per mi i per tots els qui han passat per les
seves mans. En Toni hem va aconsellar en totes les etapes de la meva carrera
professional , de fet fou qui mes m’animà a l’hora d’engegar la meva empresa de
catering. Dins l’àmbit professional Juan Romero ha estat un dels meus pilars i
exemples a seguir .
P. Sempre has fet feina dins el menjador? I
dins la cuina, hi has treballat?
R. Qualque vegada a
l’institut ( en Toni mi va obligar perquè deia que era important que veies amb
dues parts del servei) . Llevat d’aquestes petites experiències sempre m’ha
estirar molt més la part de sala.
P. I a l’estranger , hi has treballat?.
R. Vaig fer un
stage a Anglaterra quant feia feina a la Residencia a Deià. Vaig estat a un
poblet que es diu Tetbury durant 6 setmanes.
P. I després entrades a fer feina com a professor, no?
R. Estava a Anglaterra
i en Toni Pinya hem va telefonar i hem va dir que tenia un lloc de feina que
hem podia interessar, i vaig accedir i vaig començar amb 22 anys a l’escola
d’hoteleria de la UIB. El primer any vas esser molt dur, tenia grups de casi 200
alumnes dins l’aula. Havia de donar la classe amb un micròfon; tota una
experiència. Ara ja fa 17 anys que hi som.
P. I la nova passa va esser muntar el catering?
R. Doncs si, als 20
anys, al 1992, i gracies de nou a Toni Pinya i Juan Romero, vaig decidir muntar
la meva empresa de catering. Com tot els començaments varen ser durs: cercar
clients, fidelitzar-los, organitzar la feina, etc. Ara 20 anys després casi que
camina tota sola. No tenim seu física tot ho gestionam per internet. D’aquesta
filosofia va sortir la idea del Gastrotast que ara durem a terme per segona
vegada.
P. Contan’s un poc que ès el Gastrotast?
R. Doncs com la
mateixa paraula indica es tracta de presentar la gastronomia en format de petit
tast. Començàrem als Jardins d’Alfàbia amb microteatre i vaig pensar que la
fórmula funcionaria amb gastronomia . Ho vaig engegar i vas esser un èxit, més
de 450 persones en 3 dies. Això m’animà
a seguir amb el projecte i ara presentam les segones jornades de gastrotast,
aquest pic a ciutat i amb un cartell amb 15 grans cuiners , als qui agreixo la
seva bona predisposició en aquesta idea.
Cal a dir que sense l’ajuda d’ells i de les empreses patrocinadores, no ho podriem
dur endavant. De cap de les maneres.
Si per a les
primeres jornades foren els productes mallorquins els principal artistes , ara
els dedicam als bolets. Així que cada cuiner cuinarà i presentarà en 15 minuts el seu plat amb un tipus de
bolet diferent cada un.
P. I continuaran?
R. Sa meva idea es
fer un cada 5 o 6 mesos. De fet ja estic fent gestions pel següent i malgrat no
puc dir noms de qui vendrà, casi segur que tindrem varies estrelles Michelin en
el cartell. Però poc a poc, ara ana’m a fer aquestes jornades, a fer-ho lo
millor possible i a gaudir amb gent com Toni Pinya, Santi Taura, Guillem Méndez
i molt d’altres cuiners-amics. També vull donar les gracies a totes les
empreses que col·laboren en aquesta edició que són moltes. Us hi esperam
Moltes gràcies pel teu temps, que se que ara parteixes a
Palma a fer una altre reunió i que has vingut expressament per a l’entrevista.
Et desitjo lo millor i segur que ens veiem a les jornades d’aquí a una setmana.
No, gracies a tu.
Aquí teniu algunes imatges del que va esser el Gastrotast.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada