
IES Guillem Colom
Casasnovas.
Show Cooking.
Mancor de la vall
27 de novembre de
2014.
Receptes:
Filets de pollastre amb esclata-sangs. ( Lactarius
sanguiflus)
Per a 4 persones
Ingredients :
8 pitreres de pollastre filetejades, mitja ceba picada, 2 alls picats, oli
d’oliva verge, faria, 400 grams de bolets, pebre bord dolç, sal , pebre bo negre i 4 dl de crema de
llet.
Elaboració:
Assaonau el
pollastre i enfarinau-lo. Fregiu els filets dins una pella fins que quedin ben
cruixents. Dins la mateixa pella ( retirau l’excés d’oli) sofregiu la ceba i
els alls. Un cop daurada la ceba afegiu els bolets tallats a tires com el
pollastre. Un cop tendres afegiu la crema de llet i el pebro bord dolç . Deixau
reduir i afegir el pollastre. Rectificau de sabor i ja el podeu servir. (damunt
uns cantons de pa torrat, per exemple, o acompanyat d’arròs blanc amb un poc de curri).
Crema de Pixacà ( Boletus aereus)
Per a 4 persones.
Ingredients: 500
grams de bolets, una ceba , dos porros, 100 grams de mantega, dues cullerades
de farina, un litre de brou de carn o vegetal, 2 dl de crema de llet, sal i
pebre blanc.
Elaboració:
Ofegau dins una
olla el porro i la ceba, nets i tallats a trossos, amb mantega
Afegiu els
bolets, i un cop tendres hi afegiu dues cullerades de farina. Coveu-ho 5
minuts.
Abocau el brou,
assaonau.
Un poc abans de
acabar la cocció afegiu un poc de crema de llet, rectificau de sabor.
Triturau-ho be i passau per un colador.
Servir dins
tassons. Amb uns bolets saltejats , un ratxet d’oli i uns costrons de pa
Els bolets que usarem avui:
Esclatassang
Lactarius sanguifluus
Camagrocs
Cantharellus lutescens
Picornell
Cantharellus cibarius
Bolet de card
Cantharellus cornucopioides
Els bolets que usarem avui:
Esclatassang
Lactarius sanguifluus
Camagrocs
Cantharellus lutescens
Picornell
Cantharellus cibarius
Bolet de card
(Pleurotus eryngii)
Shiitake
Lentinula edodes
Trompetes de la mort.
Cantharellus cornucopioides
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada