Per a aquells que no pogueu venir, aquí us deixo les receptes de lo que cuinarem. Bon profit.
IES Guillem Colom
Casasnovas.
Show Cooking.
Mancor de la vall
27 de novembre de
2014.
Receptes:
Filets de pollastre amb esclata-sangs. ( Lactarius
sanguiflus)
Per a 4 persones
Ingredients :
8 pitreres de pollastre filetejades, mitja ceba picada, 2 alls picats, oli
d’oliva verge, faria, 400 grams de bolets, pebre bord dolç, sal , pebre bo negre i 4 dl de crema de
llet.
Elaboració:
Assaonau el
pollastre i enfarinau-lo. Fregiu els filets dins una pella fins que quedin ben
cruixents. Dins la mateixa pella ( retirau l’excés d’oli) sofregiu la ceba i
els alls. Un cop daurada la ceba afegiu els bolets tallats a tires com el
pollastre. Un cop tendres afegiu la crema de llet i el pebro bord dolç . Deixau
reduir i afegir el pollastre. Rectificau de sabor i ja el podeu servir. (damunt
uns cantons de pa torrat, per exemple, o acompanyat d’arròs blanc amb un poc de curri).
Crema de Pixacà ( Boletus aereus)
Per a 4 persones.
Ingredients: 500
grams de bolets, una ceba , dos porros, 100 grams de mantega, dues cullerades
de farina, un litre de brou de carn o vegetal, 2 dl de crema de llet, sal i
pebre blanc.
Elaboració:
Ofegau dins una
olla el porro i la ceba, nets i tallats a trossos, amb mantega
Afegiu els
bolets, i un cop tendres hi afegiu dues cullerades de farina. Coveu-ho 5
minuts.
Abocau el brou,
assaonau.
Un poc abans de
acabar la cocció afegiu un poc de crema de llet, rectificau de sabor.
Triturau-ho be i passau per un colador.
Servir dins
tassons. Amb uns bolets saltejats , un ratxet d’oli i uns costrons de pa
Els bolets que usarem avui:
Esclatassang
Lactarius sanguifluus
Camagrocs
Cantharellus lutescens
Picornell
Cantharellus cibarius
Bolet de card
Cantharellus cornucopioides
Els bolets que usarem avui:
Esclatassang
Lactarius sanguifluus
Camagrocs
Cantharellus lutescens
Picornell
Cantharellus cibarius
Bolet de card
(Pleurotus eryngii)
Shiitake
Lentinula edodes
Trompetes de la mort.
Cantharellus cornucopioides
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada