Història de la MOSTRA DE
CUINA MALLORQUINA
Icona de la Mostra " Sa Pagesa"
1987.
III MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA
III MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA
Ido sí!, fidel a la seva cita del mes de maig, arriba la tercera edició de la Mostra (12-21 maig). Un cop més l'esdeveniment és presentant soles les carpes establertes al llarg del paig del Born de Ciutat.
I la cosa va a més: I Mostra (18 establiments), II Mostra (24 establiments) i per a aquesta tercera edició, entre restaurants, pastisseries i escoles sumen 37 expositors. I això sense contar la resta d'empreses que hi participen ( bodegues, cafès, cervecers, empreses de maquinària, làctics, etc) . Si feim aquests contes ens atracam a les 50 empreses.
La presentació de les empreses i les receptes participants tornen a mostrase en un número extra de la revista Daus; on Antoni Ferrer de la Associacio de Restauració torna a donar la benvinguda a la mostra . A més en aquesta edició, apart de les corresponents presentacions per part de les autoritats polítiques, vull destacar les paraules de Mestre Tomeu Esteva que d'aquesta manera es converteix en el primer cuiner que presenta la mostra de cuina en el receptari.
"(...) La cocina hoy en día no es solamente un negocio de puertas abiertas al público; la cocina es algo más. Por una parte es arte; sí, el arte culinario. Por otra parte es ciencia, la ciencia gastronòmica y además un ingrediente más de la cultura y el buen hacer de un pueblo (...)"
Tomeu Esteva
I la cosa va a més: I Mostra (18 establiments), II Mostra (24 establiments) i per a aquesta tercera edició, entre restaurants, pastisseries i escoles sumen 37 expositors. I això sense contar la resta d'empreses que hi participen ( bodegues, cafès, cervecers, empreses de maquinària, làctics, etc) . Si feim aquests contes ens atracam a les 50 empreses.
La presentació de les empreses i les receptes participants tornen a mostrase en un número extra de la revista Daus; on Antoni Ferrer de la Associacio de Restauració torna a donar la benvinguda a la mostra . A més en aquesta edició, apart de les corresponents presentacions per part de les autoritats polítiques, vull destacar les paraules de Mestre Tomeu Esteva que d'aquesta manera es converteix en el primer cuiner que presenta la mostra de cuina en el receptari.
"(...) La cocina hoy en día no es solamente un negocio de puertas abiertas al público; la cocina es algo más. Por una parte es arte; sí, el arte culinario. Por otra parte es ciencia, la ciencia gastronòmica y además un ingrediente más de la cultura y el buen hacer de un pueblo (...)"
Tomeu Esteva
Receptes, moltes; i a destacar : Porcella negra rostida ( C'an Tià), Anfòs a la Mallorquina ( Rest. Bonaire) o llom de porc farcit a la mallorquina ( rest Es paradís) . I com no el Juniper Serra ( escola d'hoteleria) amb un plat de tonyina farcida a la mallorquina i el restaurant solleric Es Canyís que torna per segon any consecutiu, aquest cop amb pebres farcits de cigala.
I aquell any de 1987 que més passà?
* Curiosament l'a 1987 fou el darrer any en ternir els 4 dígits diferents fins l'any 2013
* Neix el nostre campió del Mon de Moto Gp Jorge Lorenzo
* Neix també un altre esportista habitual a les competicions a l'illa , el corredor Kilian Jornet .
* Un altre visitant ilustre de les nostres illes guanyarà el premi Princep d'Astúries de les lletres , D. Camilo José Cela
Imatges any 1987
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada