Història de la MOSTRA DE
CUINA MALLORQUINA
Icona de la Mostra " Sa Pagesa"
1988
IV MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA
Passeig del born del 3 al 12 de maig.
Amb sols sis dies de diferencia , moren a Deià els pintors Norman Yanikun ( pintor estatunidenc 16 abril ) i l'alemany Ulrich Leman ( 22 abril)
IV MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA
Passeig del born del 3 al 12 de maig.
La mostra ja camina tota sola i s'ha autoproclamat com a s'acte gastronòmic més important de l'any . Aquesta nova edició repeteix emplaçament i format de receptari (revista), encara que aquest cop ja no du el nom de DAUS. Per cert, es receptari valia 250 pesetes.
Antoni Ferrer segueix al cap davant de la associació de resturació de Balears que organitza sa Mostra i a més de la seva presentació en el receptari, tambe contam amb els pròlegs de les autoritats polítiques del moment.
Però si algunes paraules hem de destacar son les de na Caty Juan de Corral, fent un repàs a la figura de Mestre Tomeu Esteva, que és l'home de la Mostra, l'assessor espiritual dels fogons i tot un referent de les cuines i la formació a les Illes.
I com no , no podien faltar les seves pròies paraules encoratjadores donat el tret de sortida a la Mostra
Diu Mestre Tomeu:
(...) no debemos descuidar la cocina, ya que es parte de nuestra cultura, haciendo el máximo esfuerzo para bien de Mallorca (...)
Tomeu Esteva
En aquesta edició participen 54 establiments .
Hi trobam alguns dels habituals com el Rififí, el Diplomàtic o Can Mateu; i d'altres de nous com Es Paradís o el Trebol.
Pel que ja a les escoles d'hoteleria, aquest cop el Juniper Serra no hi participa ; i en el seu lloc debutà l'Institut Joan Miró de Sóller ( IES Guillem Colom Casanoves en l'actualitat)
El centre educatiu solleric presentà un rodet mallorquí, on se nota sa ma de l'equip docent en aquella època format per Joan Abrines i Toni Pinya .
I aquell any de 1988 que més passà ?
Imatges any 1988
V MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA
Passeig del born del 3 al 12 de maig.
Curiosament aquestes dues mostres es varen realitzar els mateix dies del 3 al 12 de maig
5 anys va complir la Mostra de Cuina Mallorquina aquell 1989. 5 anys que es veren reflexats amb una edició més acurada del receptari ( ja apareix amb tapa dura) i sense deixar l'estil de la revista dels anys anteriors, ja comença més a semblar-se a un llibre més tradicional.
El Sr. Antoni Ferrer segueix al cap davant de la Associació de Restauració de Balears , que són qui , edició rera edició, organitzen Sa Mostra.
Firmen els articles interiors Caty Juan de Corral ( El escabeche en la cocina Mallorquina) , Eduardo Suàrez del Real ( El cocinero como guía en el placer) i Margalida Adrover Vidal ( la cuina Mallorquina) . A més el receptari compta amb les habituals paraules encoratjadores de mestre Tomeu Esteva.
25 restaurants son els que particpen en aquesta edició
I pel que fa a les ecoles d'hoteleria , per primer cop hi participen dues escoles.
El Juníper Serra que torna després del parentèsis de l'any anterior i l'escola d'aprenents del Consell Insular. Coloms farcits amb salsa de castanyes i Pilotes de Bacallà , respectivament .
Pel Juníper Serra és un any important ja que estrenen les noves instalacions de Son Cladera.
Cal a dir que aquest any el receptari "puja ", fins a les 495 pesetes.
I aquell any de 1989 que més passà ?
Hèroes del Silencio actuà a Mallorca.
Imatges any 1989
Setembre. Inundacions
Hèroes del Silencio a Mallorca. Memorable concert va ser aquell.
Port de Sóller 1989
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada