dimecres, de febrer 24, 2016

Història de la MOSTRA DE CUINA MALLORQUINA (Segona part . 1986)







Després de l'èxit de l'any anterior, arriba una nova edició de Sa Mostra , amb el mateix format i emplaçament ( passeig d'es Born) entre el 13 i el 18 de maig d'aquell any .

En aquesta ocasió s'amplien el nombre de restuarants i establiments passant de 18 a 24 i entre ells trobam en primer restaurant solleric que participà  la Mostra de Cuina Mallorquina: El Restaurant Es Canyís






En aquell any el president de la Associació de Restauració de Balears és D. Antoni Ferrer Munar, que fa la presentació de la mostra al receptari.

Pel que fa a l'esmentat receptari, es canvia el format del mateix i es publica tota la informacó de la mostra en un número extra de la revista DAUS. On a més de la presntació dels locals i les seves receptes també troban alguns articles sobre la mostra i la gastronomia d'aquell moment.

 I pel que fa a les receptes trobam Escaldum d'endiot, cassola de Bacallà a la Mallorquina, llengua amb tàperes o faves tendres estofades; entre moltes d'altres. Conformant un interessant material de difusió de la nostra cuina .

A destacar que, igual que l'any anterior, l'escola d'hoteleria  Juniper Serra, torna a estar present en la Mostra presentant un llom de porc farcit amb figues i sobrassada





Si la primera edició va esser un èxit amb més de 50.000 visitants, la segona edició no va fer més que confirmar que la Mostra era un event que venia per a quedar-se i que marcava l'inici de la temporada gastronòmica  anual.



I aquell any de 1986 que més passà ?

* Neix a Manacor el tenista Rafel Nadal , el 3 de juny
*La 41 Edició de la "Vuelta a España" de Ciclisme tingué la linia de sortida a Palma.
* Fou l'any de la "Grossa" de Nadal a Santa Maria del Camí.
* Es crea la Academia de la Cuina i el Vi.
*Els Prínceps de Gal.les visiten Mallorca 


 Imatges any  1986


Postal de Palma de Mallorca 1986 



VIII Exposició Filatèlica Dijous Bo . Inca. 1986
Els Prínceps de Gal.les visiten Mallorca

 " Parenòstic" de 1986