divendres, de març 04, 2016

Història de sa Mostra de Cuina Mallorquina (7ª part) 1992

Any 92 octava Mostra de Cuina Mallorquina

La mostra poc a poc a ve fent gran , i l'any de la Expo de Sevilla o de les Olimpíades de Barcelona, la Mostra torna a esser important per a mi.

Aquell any fou la segona vegada que hi vaig participar com a alumne del Juníper Serra. Aquell curs fèiem 5 é de FP i els nostres professors eren José Poyatos  Toni Pinya i Juan Miquel Marroig.

En aquella edició l'institut Juníper Serra de Palma va presentar un cabrit rostit amb salsa d'ametlles i pebres secs, boníssim!





Quins cuiners , cuineres i cambrers i cambreres  més polits !

Que jo recordi...

Tolo Hernández , Juan Más, Biel Cerdà, Magdalena, Quico Alabat, Rafa Genovard, Sebastiana Puigserver, Isabel Romero, Maria José Bujalance, Joaquin Valle, Andreu, Marcos, Pablo...perdonau la resta que ja l'edat no me perdona.......

 
A més de comptar amb el Juníper Serra, en aquella motsra poguerem degustar plats del Mesón Los Patos ( Sopes de matances) , Restaurant Miramar ( fideus a la marinera), S'hostal des Pla ( Arròs de senyor) , Aucanada Club ( Pastís de porro i gambes de Sóller) o el Restaurant Sa Roqueta ( Fideuà de Pescador); entre molts d'altres. En total 34 establiments i participaren en aquella Mostra.


El receptari ( que va pujar 100 pesetes, passant de 495 a 595 pesetes) , contava amb la presentació de don Toni Gil  ( President de Restauració), don Juan Dunjò ( assessor gastronomic de sa mostra) . En cara que en cap dels reculls ho he comentat perque no me pareixia adient, recalcar que cada receptari estava també presentat amb paraules del diferents Presidents del Consell, Batlles o altres autoritats polítiques del moment. 








I aquell any de 1992 que més passà ?

Olimpiades 92
 
A Barcelana ( agost) , s'hi disputen els Jocs Olímpics, "els millors de tota la història" segons el president del COI, Joan Antoni Samaranch

Expo 92

L'Exposició Universal de Sevilla de 1992 significa un abans i un després per a Sevilla, que es va convertir durant uns mesos al centre del món. Situada als terrenys de l'Illa de la Cartoixa, on s'ubica el que va ser antic monestir dels monjos cartoixans, l'Expo'92 va acollir a 112 països, 23 organismes internacionals, 6 empreses i les comunitats autònomes espanyoles.
Visitada per més de 20 milions de persones, l'Expo va suposar un acostament a costums i cultures de diferents països aglutinada en pavellons, alguns d'impressionant qualitat arquitectònica.
Durant sis mesos Sevilla va ser la capital del món i concentrar multitud d'activitats culturals i lucratives així com trobades polítics i econòmics que van afermar els llaços entre països diferents i, sobretot, entre Sevilla i la resta del món.
 

Jo hi vaig anar amb sa meva dona, "al.lota" a les hores i tal com ens recorda la web de la Expo 92  ja han passat 23 anys, 9 mesos i 15 dies......uffff!

Població

En aquell 1992a Balears hi havia 732.316habitants : 360.748 homes i 371.568 dones.
 


 Imatges any  1992