Crema de carabassó amb formatge.
Per a la jornada
d’avui us convido a preparar un crema fresqueta de carabassó i formatge. A més
d’usar verdures de temporada també tindrem una elaboració que tant podem menjar
calenta com freda, cosa aquesta darrera,.
que recomano per a aquets dies tant calorosos.
La crema que us
proposo avui la vaig cuinar fa pocs dies, amb uns carabassons que va cultivar
el meu pare , en Toni Fernández Rodrigues, al seu hortet del Camp de Sa Mar.
Com podeu veure a la fotografia , tres carabassons, que junts pesaven casi 5 kilograms. Tot un goig
de verdura!
També dir-vos que fa poc que he començat una
sèrie de video-classes de cuina pel youtube, i si voleu veure “en viu” la
recepta que us proposo avui, ho podeu fer en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=fIJdQwAazws
Crema de carabassó i formatge:
Ingredients per a
10 persones:
2 kilograms de
carabassons, 1 ceba, 50 grams d’oli d’oliva, un tassó de llet o nata, sal,
pebre bo negre i nou moscada, dos porros,
4 patates grosses, un poquet de moraduix, 200 grams de formatge i aigua.
Elaboració:
En primer lloc
netejam la verdura i les patates i
ho tallam a dau petitons. Dins una cassola posam a sofregir a foc fort
tota la verdura i quant comenci a
agafar color doradet afegim les patates i tot junt ho feim coure, ara a
foc fluix , per tal que tot es vagi confitant.
Passat uns minuts afegim el formatge i deixam que aquest es fongui.
Afegim l’aigua justa per a cobrir el cuinat i les espècies. Deixam coure a foc
lent fins que tot sigui tendre i acabam refinant sa crema amb sa nata o sa
llet.
Ara ja li podem
donar turmix, passar per un colador xino
, rectificar de sabor si fa falta i ja la podem servir. Aquesta crema tant la podem servir freda com
calenta.
El carabassó:
El carbassó, està
compost d'un 95% d'aigua. Aquest vegetal
te molt poc contingut calòric, per aquest motiu és altament beneficiós per a l'organisme. 100 grams
de carbassó només aporten 15 grams de calories, però en canvi conté una molt bona
quantitat de fòsfor, el potassi, el
magnesi i el calci.
Per poder obtenir tots els seus beneficis, el carbassó ha de ser cuinat al vapor ( com totes les verdures) ; malgrat no és molt habitual en el nostre “receptari” cal recordar que també es pot menjar cru.
El carbassó posseeix una bona quantitat de vitamines, i també com moltes fruites i verdures , s'ha de tenir en compte que no s'ha de pelar, ja que la pell te gran part dels nutrients . La vitamina C, vitamina B3 i un gran contingut de fibra, fan del carabassó un vegetal imprescindible.
Curiositats del carabassó:
Per poder obtenir tots els seus beneficis, el carbassó ha de ser cuinat al vapor ( com totes les verdures) ; malgrat no és molt habitual en el nostre “receptari” cal recordar que també es pot menjar cru.
El carbassó posseeix una bona quantitat de vitamines, i també com moltes fruites i verdures , s'ha de tenir en compte que no s'ha de pelar, ja que la pell te gran part dels nutrients . La vitamina C, vitamina B3 i un gran contingut de fibra, fan del carabassó un vegetal imprescindible.
Curiositats del carabassó:
·
La
pectina que aquest vegetal conté el fa
molt suau a l'hora de coure.
·
El
carbassó és una verdura ideal per a les persones que volen aprimar, això es deu
al contingut abundant de fibra i les seves escasses calories.
·
El
carbassó groc es menja cru i és deliciós acompanyat amb una mica de suc de
llimona. D'aquesta manera podem obtenir tots els beneficis dietètics.
·
El
carbassó s'ha de menjar fresc i és recomanable no guardar-lo més de cinc dies a
la nevera, ja que es corre el risc que es perdin tots els seus nutrients
·
Les
flors del carabassó també són comestibles. Tradicionalment es mengen farcides o
arrebossades.
·
Tumbet,
carabassons farcits, carabassons arrebossats, escudella fresca, crema, pizza de
carabassons, coca de verdura (carabassó) , canelons de carabassó o truita de
carabassons....són infinites les aplicacions d’aquest vegetal. Això si, sempre
cuit el seu punt ( uns 10 minuts), no més.
Bona setmana i dins d’aquí a
7 dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada