Avui parlarem d’un
nou fenomen que ha sorgit darrerament : elFood Porn.
Carns que
regalimen sucs ,verdures brillants i humides o postres prohibits de crema i xocolata; són algunes de les imatges que pertanyen a n’aquest
nou concepte de fotografia gastronòmica. Fotografia de qualitat que fa que l’observador deixi volar la imaginació cap una vessant més
calenta i libidinosa. Podrien traduir el terme com a pornografia culinària.
Des de sempre la
imatge ha estat molt important a l’hora de presentar les nostres receptes. I cada
vegada més els bons llibres de cuina també són bons llibres de fotografia.
Xabier Gutierrez, Ferran Adrià, Pierre Hermé, entre d’altres, ens han ofert el
seus llibres de cuina que ben be podrien estat dins una galeria d’art.
Ara ha sorgit
aquest nou estil que va un poc més enllà i juga amb la ment de l’observador i
els nostres tabús. Els aliments s’esdevenen glamurosos i sensuals i ens desperten los nostres ganes de
fondrer-nos amb ells , de gaudir-los .
Cal a dir, però, que
aquest moviment no és del tot nou. Al món publicitari es habitual recórrer a l’erotisme
per a vendre més productes i així tothom recorda alguns anuncis de gelats o d’altres
dolços on la càrrega eròtica era important.
La primera exposició a Espanya relacionada amb el menjar pornogràfic es va realitzar l’any 2011 a Tenerife i l’ exposició recollia imatges de fotògrafs espanyols entre els que s’hi trobaven Francesc Guillamet ( habitual d'El Bulli ) , Mikel Alonso (fotògraf d’ Arzak ) o els cuiners Sacha Hormaechea i Paco Roncero . De llavors ençà la idea a anat a més i ara són molts els libres de cuina, webs i blocs que mostren aquest punt “picant“ de la gastronomia.
La primera exposició a Espanya relacionada amb el menjar pornogràfic es va realitzar l’any 2011 a Tenerife i l’ exposició recollia imatges de fotògrafs espanyols entre els que s’hi trobaven Francesc Guillamet ( habitual d'El Bulli ) , Mikel Alonso (fotògraf d’ Arzak ) o els cuiners Sacha Hormaechea i Paco Roncero . De llavors ençà la idea a anat a més i ara són molts els libres de cuina, webs i blocs que mostren aquest punt “picant“ de la gastronomia.
A més ho hem de
reconèixer, tots som una mica gastroexhibicionistes
en estat pur…..
Aquí us he deixat un recull visual d’aquesta nova tendència gastronòmica que
ben segur donarà peu a més d’una tertúlia de sobretaula....no cal però que l’acabeu
com Jack Nicholson i Jessica Lange…o si?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada