Aquí us deixo la recepta i algunes fotografies de l'esdeveniment.Espero que us agradi.
Ingredients per
a 2 persones
4 tallades fines
de pa. (Podem tallar el pa amb una
màquina de tallar carn freda )
2 tomàtigues de ramellet i 8
cherrys per a decorar
1 ceba picadeta ben fina.
Un poc de romaní picat.
Oli d’oliva Verge D.O “ Oli de Mallorca”
Sal fina i sal de Cocó.
Pebre bo negre.
100 grams de formatge maonès. ( O un altre tipus de
formatge)
Elaboració
Tallarem unes llesques finetes de pa i les posarem entre
dos papers de cuina i amb l’ajuda d’un corró les aprimarem tot el que puguem.
Si volem tallar-les finetes directament podem posar el pa dins els congelador
pel tal de que s’endureixi una mica ( amb una hora basta) i passar-lo per la
màquina talla carn freda .
Aquestes llesques primetes de pa les assaonarem i les
regarem amb oli d’oliva.
Apart sofregirem un poc la ceba picada i la tomàtiga picada . Ho posarem be de sal i
pebre bo.
Untarem el pa amb el sofregit li posarem un bocí de
formatge i ho enrodillarem sobre si mateix , subjectant-lo amb un escuradents.
Val mes embolicar el pa tot d’una i no deixar-lo massa temps amb la tomàtiga
untada si no volem que se’ns reblaneixi .
Tot d’un fregirem durant un parell de segons els rodets
de pa i el servirem calent amb un poc de sal gruixada per sobre i acompanyat
amb les tomatiguetes. Si volem reduir el greix a la elaboració podem fer-los al
forn.
Decorarem amb unes fulles verdes i una punteta de
confitura de tomàtiga que farem posant a coure 100 grams de tomàtiga , 75 grams
de sucre, un poc de canyella en branca i una pell de llimona. Tot ha de coure
fins que es confiti a foc fluix ( més o manco 20 minuts).
________________________________________________
La recepta del
pa amb oli fou documentada per primer
cop en el segle XVIII pel capellà
mallorquí Jaume Josep Bernat Martí i
Oliver. En el seu
origen el pa amb oli , pels ingredients
que porta, podem deduir que es tractava
d' un menjar tradicional d'estiu , de pagès. Suposo que amb la idea de reblanir
el pa més dur, s’hi fregava un poc de tomàtiga i es regava amb oli . I també es
fàcil deduir que en funció del poder econòmic de la família el companatge devia
variar bastant. És un plat simple i de tal senzillesa, que per això aviat es degué esdevenir habitual
dins la cultura mallorquina.
Si bé es cert que altres regions espanyoles elaboren
algunes receptes , que s’hi podrien semblar , el pa amb oli sols a arrelat
fermament a terres dels països catalans.
No cal a dir que el resultat de un pa amb oli , depèn 100 % de la qualitat dels
productes que hi posem , així si el pa és de forn de llenya, les tomàtigues del
nostre hort i l’oli de les oliveres de la Serra de Tramuntana, assolirem un
plat digne de Reis.
____________________________________________________
Fotos Concurs
_______________________________________________________________________
Miscelània.
Ultima Hora 1 de març de 2014
minuts 16:44
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada