diumenge, de desembre 06, 2015

XOCOLATING


Amb aquest interessant cartell , ha donat començament aquesta acertada iniciativa organitzada per + Cultura i amb qui tenc el gust de col.laborar.

Un programa d'activitats  dedicat a conèixer el passat industrial de la elaboració de xocolata a la Vall de Sóller.

La primera activitat s'ha dut a terme avui capvespre ( 5/12/'15) i s'ha realitzat una pasejada pel centre de Sóller recordant el passat xocolater de la nostra Vall.




La xerrada ha estat oferida per en Toni Quetgles i na Irene Cabrer. El nombròs públic assitent,  ( de fet s'han hagut de fer dos grups) ha gaudit durant una hora i mitja de descobrir els secrets en la elaboració d'aquest or negre. A més hem tingut com a acompanyants  a la visita els mateixos familiars de les empreses comentades. Així entre tots s'ha aconseguit submergir-nos dins el Sóller del Segle XIX i per una estona ens hem sentit com la flaire del cacao recent torrat recorria els carrers de Sóller com un temps.






La Cigüeña, Can Pastor, Can Cortés, Can Ceba, Can Joy, Can Pinya, La Industrial, Cas Mossons, Can Rei, Can Segui o Cas Xicolater. Són ses empreses que hem anat descobrint en aquesta passejada.














Posteriorment sa visita a acabat en el Centre Capvespre on més de veure una interessant mostra de documentació de ses fàbriques i veure es documental de Sa Wilma; hem pogut degustar una bonísima xocolata calenta feta per n'aina i el seu marit.






Les següents activitat ja seran dia 19 ( mati i capvespre)

El matí podren els més petits veure l'obra "El Mon de la Xocolata" al Casal de Cultura. I al capvespre ( 17:30h) teniu una cita amb mi per a degustar un bon menú fet amb la xocolata com a ingredient principal. Aquesta activitat serà en el mateix Centre Capvespre.




Receptes menús ( Veure)