Doncs això, que he trobat el primer receptari de sa mostra de cuina mallorquina de l'any 1985. A diferència dels altres receptaris que tenen forma de llibre, aquest es presenta en forma de carpeta amb les receptes a dintre .
Restaurants participants:
Stay, Ca'n Mateu, Noria del Paleto, Parlament, Honoris, Rififi, Ca's Cotxer, Ca'n pep, El Gallo, Rancho Picadero, Raco de'n Xesc, Sa Sínia, Ciros, Caballito de Mar, Club Nautic de Pollensa, Miramar i Club Nàutic Cala Gamba
Escoles:
Escola d'hosteleria
Pastissseries:
Can Pomar
Bissanyes ( Pollensa)
Altres:
Maria de Sa Sinia
Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.
S'altre , o millor dit els altres, receptaris que han vingut cap a casa són els de la setmana de cuina mallorquina de Campos. Una mostra que es du organitzant d'ençà 1991 baix l'organització de l'OCB.
He pogut aconsegur els receptaris dels anys :
1991, corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina
1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina
2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina
2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina
Cada receptari va precedit d'un interessant pròleg que a mode de pregó donava el tret de sortida a n'aquesta activitat.
1991, corresponent a la I Setmana de Cuina Mallorquina
Pròleg/presentació a càrreg de Pere Ollers Vives President de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " Introducció a la gastronomia" a càrreg de Joan Rigo " de Ca'n Pau"
Receptes de Margalida Alemany de Ca'n Tàpara i Antoni Pinya professor de s'escola Hosteleria.
1994, corresponent a la IV Setmana de Cuina Mallorquina
Pròleg/presentació a càrreg de Juame Lladó i Jaume tresorer de l'Obra Cultural Balear de Campos
Pregó " La cuina Mallorquina a la poesia tradicional oral " a càrreg de Miquel Sbert i Garau.
Receptes de:
Joan Abrines de Can Carrossa ( Lloseta)
Antoni galmés del Celler can Toni ( Campos)
Macià Pomar forner i pastissser del forn can Pomar ( Campos/Palma)
2008, corresponent a la XVIII Setmana de Cuina Mallorquina
Pròleg/presentació a càrreg de Antònia Sitjat Presidenta de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El Rei En Jaume i la taula a la conquesta de Mallorca"
Receptes de:
Jordi Guillem (membre de Eurotoques)
Maria del Carme Llaneras ( Campos)
2011, corresponent a la XXI Setmana de Cuina Mallorquina
Pròleg/presentació a càrreg de Antònia Sitjat Presidenta de l'Obra Cultural Balear.
Pregó " El conreu de la tomàtiga de ramallet.Conreu tradicional o tradició cultural" per Jaume Jaume Sureda
Receptes de:
Miquel Vicens (Can Calent)
Antònia Serrano ( Escritora-gastrònoma)
Sens dubte un bon tros de sa cultura gastronòmica de sa nostra terra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada